Óvóhely építéssel kapcsolatos linket vagy könyvet keresek? Esetleg érdekelne, hogy milyen szaktudású embert kellene keresni aki tud válaszolni laikus kérdésekre. (Mélyépítés? )
Hát még a falat el tudom képzelni, hogy ki tudnád betonozni úgy, hogy nem körbejárható, de a födémet már biztos nem. Tehát felülről tutira kell hely (vasat szerelni, feltermelni a betont, bevibrálni...). Nehezíti még a dolgot, hogy mivel mixerrel nem nagyon tudsz betonozni úgy, hogy ne verje ki a hatóságok szemét, ezért bentről, betonkeverővel kéne. Üzemi körülmények nélkül vízzáró beton keverni háááát..Akkor viszont a talajvíz miatt mégis le kéne vízszigetelni kívülről, tehát ott is kell mellette hely.
Fogalmam sincs, a pacák hogyan csinálta. :) Ugyan sose terveztem még óvóhelyet, de szerintem amit ő épített, nem túl praktikus...
Elszomorítasz... :( Akkor nem veled fogom megterveztetni... :) :D De amúgy nem a ház alá terveztem a terjeszkedést.
Tudnál esetleg szakirodalmat, tankönyvet vagy akármit ajánlani amiből ki lehet okoskodni ,hogy mit és hogyan csinált a pasi?
Hú, nézd... Ezen a szitun végzett mérnökök is vakarnák a fejüket, még a komplett szakmai látásmódjuk sem feltétlen elég hozzá.
Ha a jelenlegi tudásommal kéne ezt a feladatot megoldanom, valószínűleg talajmechanika-alapozás témában gyúrnék még rá a meglévő ismereteimre. Illetve leszednék netről minden natgeos ismeretterjesztő filmet föld alatti létesítmények építéséről, mindenféle metroépítésről. Könyvtárból minden könyvet, amiben ilyesmi van. Nézz körül az OMIKK-ban!
Megnéznék egy csomó háborús filmet, hogy működik egy óvóhely, kifaggatnám a túravezetőket a sziklakórházban (mire van szükség, milyen az ideális térrendszer, stb.). És próbálnék a lehető legtöbb megvalósult példát felhajtani, rendszerezni, elmélyedni benne. És piszoksok pénzt kérnék a megrendelőtől. :)))
Elmennék magyarországi létező óvóhelyekre, kifaggatnám őket, miből csinálták, hogyan. Próbálnék valahogyan hozzájutni a metro mint óvóhely tervezési döntéseihez. Biztos eléggé izgatna, milyen gépészet van benne, milyen megoldás sugárveszély esetére, ilyesmi.
Még akár megpróbálnám azt a pasit is megkeresni levélben, aki megcsinálta a háza alatt.
Kideríteném a telkem talajmechanikai adottságait. Második körben ez jutott még eszembe.
Ki kell derítened, milyen magasan van a területen a talajvíz. Ha beleásol a talajvízbe, arra megint nincs ötletem, hogy tudsz ott normálisan dolgozni.
Utánamennék a különböző technológiák helyigényének, gépigényének: mindent a házon keresztül akarok lehordani? Le tudok menni egy szál betonvassal, vagy meg se bírok vele fordulni? Le tudom vinni a betonkeverőt? Lesz lent helyem építőanyagot tárolni?
Ki tudom szellőztetni a zárt munkagödröt, ha mérgező, veszélyes anyaggal dolgozom?
A végén biztosan borospinceként engedélyeztetném. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!