Segítség villanybojler probléma! Mi lehet a baj?
Éjszakai áramról működik a villanybojlerem,és a villanykályhám is.
A falon van egy időzítő,ilyen kék-piros,és van három kapcsoló pöcök egymás mellett.
A gond az,ha bekapcsol a bojler hogy fűtse a vizet,azt a kis pöcköt folyton lenyomja.Ha megpróbálom visszakapcsolni,akkor is.
De néha van hogy úgy marad,nem tudom mitől függ.
Mi baja lehet?
Tényleg így van,nyáron nem csinálta ezt.
De hogy hogy fölösleges az a kék-piros bigyó?A bojler is és a villanykályha is csak akkor megy,ha az "rá van kapcsolva",vagyis a kis kék izén túl kattintom.
Próbáltam úgy is,hogy ha rákapcsolom fűtésre,akkor azt a pöcköt lenyomom ami a kályhának van,de úgy se jó:(
Ne már hogy szerelő kell :(((
Be van kötve, tehát működik, de éjszakai áramot nem kapcsol. Azt ma már hangfrekvenciás vevővel kapcsolják, ami a kép alapján neked bal oldalt van, a három pöcökkel. A szolgáltatót lehet megkérdezni, hogy hogy is van ez Nálad.
Nem akarlak megbántani, de ennyi hozzáértéssel én nem szívesen adnék Neked bármiféle javaslatot. Egyrészt, és ez a legfontosabb az elektromos hálózat nem játék. A saját és családod érdekében jobb, ha ezt szerelő nézi át. Másrészt ennyi infóból max tippet lehet adni. Keress egy jó szerelőt a közeledben, (ismerősöket is kérdezd meg), és inkább fizess, az életed többet ér!
Szívesen!
Viszont ha szerinted a szerelő hatalmas hülyeséget állít, nyugodtan kérdezz rá, tényleg az-e :) Sok sikert, és jó szerelőt! :)
Az a baj hogy az általad kis pöcöknek nevezett alkatrész(kismegszakító) értéke kevés a két berendezés működtetéséhez.Ha jól gondolom nem a három egymás melletti-ből hanem az egy különálló pöcök kapcsol le(ugyanis a kép alapján az az éjszakai kismegszakítója).
Ha így van nem villanyszerelő kell neked hanem be kell menned a szolgáltató ügyfélszolgálatára és teljesítménybővítést kell kérni az éjszakai mérőre.a jelenlegi 10 A helyett legalább 16 de inkább 20 A-t kérj.
Ez ingyenes-kijönnek a szerelők kicserélik és gond megoldva.(vill.szer.)
Köszönöm Neked is a választ!
Na nekem azt mondták,hogy a bal alsó sarokban lévő 3 kis pöcök úgy van,hogy az első a bojler+villanykályha,a második a bojler,és a harmadik a kályha.
A kályháét le szoktam kapcsolni,és úgy sem megy a bojleré,vagyis folyton lekapcsol.
Ahogy neked mondták az teljesen hülyeségnek tűnik, teljesen elképzelhetetlen dolognak tartom szakmai szemmel.
A három egymás melletti a nappali áramhoz tartozik, a különálló az éjszakai.Mégha a nappalin megy is a bojler vagy a kályha akkor sem abban a leosztásban(vagy totálisan nem hozzáértő emberke csinálta)
De az biztos hogy amelyik lekapcsol azt vagy ki kell cseréltetni a szolgáltatóval vagy a bojlert/kályhát kell külön áramkörre tenni .(a vill.szer.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!