Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Hogyan lehet IBC tartály...

Hogyan lehet IBC tartály kifolyó nyílására egy másmilyen menetes csövet tekerni? Az átmérő megegyezik, csak a menetszám és menet vastagság nem stimmel. Ez a menet a hordó sajátja, semmilyen cső nem készül ilyen menettel.

Figyelt kérdés
Esztergályos nem jó ötlet. Minden értékelhető tanácsot megköszönnék.

#csatlakozó #IBC-tartály #IBC-menet #IBC-kifolyó
2012. aug. 31. 15:33
 1/10 fúróferkó ***** válasza:
100%

[link]

Mindenféle csatlakozót,átalakítót lehet készen kapni.

De ha szeretsz esztergályos kihagyásával menetes forgástestet készíteni,kicsit bonyolultabban műgyantából is kiöntheted.

Gipszből vagy xiloplastból elkészíted az öntőformát,egyik oldalon a tartályod menete,másikon a tetszőleges menettel,aztán kiöntöd műgyantából.Ha ügyes vagy homokmintát csinálsz és bronzból öntöd.Így meg lehet csinálni esztergálás nélkül.

A gazdaságosságról ne kérdezz most!

2012. aug. 31. 16:16
 2/10 fúróferkó ***** válasza:

[link]

Itt is van menetátalakító.

2012. aug. 31. 16:27
 3/10 A kérdező kommentje:

jó, most nem kérdezek.

Köszi, gondoltam lehet egyszerűbben is.

Ezek szerint marad az eszterga. Még egyszer köszönöm.

2012. aug. 31. 16:29
 4/10 fúróferkó ***** válasza:

[link]

Itt is.

2012. aug. 31. 16:30
 5/10 fúróferkó ***** válasza:
Nem kell esztergályos,van itt sok bolt ahol árulnak menetes átalakítókat.Kb 2000Ft
2012. aug. 31. 16:35
 6/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a menetátalakító linket, nem gondoltam, hogy lehet ilyet kapni. Köszönöm a válaszolónak.
2012. aug. 31. 16:51
 7/10 fúróferkó ***** válasza:
Szívesen ,nincs mit éppen ráértem itt bóklászni a neten.
2012. aug. 31. 16:58
 8/10 anonim ***** válasza:

#1:

Mi az a "xiloplast"?

Talán sziloplaszt, csak újmagyarul írva?

2012. aug. 31. 21:44
 9/10 szilard77 válasza:

Üdv!

Nekem így sikerült, közcsavar felmelegít majd behatol (teker) a kupakba! Majd sziló köré!

[link]

2013. febr. 11. 14:38
 10/10 anonim válasza:

Bár már eléggé régi a kérdés, de ideírom, hátha valakit érdekel.

Én most rendeltem a jófogáson egy pécsi drehástól egy adaptert. 2600+ posta volt. Ilyenekkel foglalkozik. Elég strapabíró cuccot kaptam, nagyon meg vagyok vele elégedve. Előtte Kínából rendeltem az ebay-en keresztül. Egy szar fröccsöntött semmit kaptam ,ami az első meghúzásnál eltört. Előtte meg egy porvédő kupakot fúrtam ki , de az sem bírta fél évig sem. Itt az esztergályos email címe: esforg@upcmail.hu

2016. máj. 27. 19:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!