Dömötör lehúzós wc tartályt cseréltem. Miért nem zár el azonnal a wc csészébe folyó öblítővíz, ahogy elengedem a lehúzózsinórt, és miért nem zárja le a tartályba befolyó vizet?
Nem hallom, hogy veszi/lopkodja a vizet, de írom a vízóraállást lefekvés előtt, mivel én cseréltem a tartályt (30+ nő vagyok), és reggelre sose ott áll, ahol a leíráskor. Reggelig csontszáraz a wc csésze, vagyis elvileg jól zár az öblítőszelep, de miért nem azonnal, ahogy elengedem a zsinórt?
Villanykapcsolókat, stb. cseréltem már, nem hiszem el, hogy egy ilyen kis semmi ki tudjon fogni rajtam!
Családi vagy társasház? Ha a víz fogy és nem használod, az gond, mert valahol elfolyik. Lehet szivárgás, ezt minél előtt orvosolni kellene.
1 kis tehetetlensége van a szelepnek a víz kiáramlása miatt.
Ahhoz is kel 1-2 pillanat, hogy a tartályból a csészéig érjen a víz. Ill. ha elengeded a zsinórt, attól még a tölt a rendszer, ugyanis a kifolyt vízmennyiséget pótolnia kell. Legközelebb mivel öblítenél?
Igen, úszós. Köszönöm, ezt nem tudtam, hogy csak akkor zár!
Közben megnéztem a leírását, ott azt írják kosz - ez mivel új a tartály, kizárt, - vagy nagy víznyomás okozhatja, mert nem tud rendesen zárni a szelep. Eredetileg is meglepően alig volt nyitva a vízelzáró, most visszább vettem a nyomásból, hátha ez tényleg megoldja.
"teljesen akkor zárja el a bejövő vizet, mikor megemelem a felxibilis csövet, amin a tartályba folyik a víz."
Bocsánat, hogy nem a kérdésre válaszolok, de engem is érdekel a dolog. Nekem billenőgombos Dömötör tartályom van és egy ideje nekem sem zár le amikor megtelt, (csorgott a víz a wc-csészébe) csak ha megemelem picit a flexi csövet. Elég volt picit megpöckölni felfelé. Ezt átmenetileg megoldottam egy spárgával, ami megemeli a csövet, így szépen rendben elzár, egyelőre nem volt kedvem szétszedni. Ha mégis rászánom magam, hol keressem a hibát?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!