Dömötör lehúzós wc tartálynál ha lehúzom a WC-t és feltölti a szelep a tartályt és már nincs hangja, akkor minimális víz szívárgást látni folyamatosan a wc csészének azon részén ahol az öblítőcső van és beáramlik a víz mi lehet a baj?
Vedd le a tetejét.
Látsz egy pálcát,a végén egy öklömnyi labdával.
Ahol a pálca "kezdődik",ott kell lenni egy csavarnak. Ennek ütközik a pálca,ezzel lehet állítani,hogy milyen magas legyen a víz szintje.
Ezt a csavart kellene kb. 1 teljes fordulattal beljebb(az óramutató járásával megegyező irányban)csavarni.
Ha magas a szint az öblítőszelep tetején lévő(4)lyukon átbukik a víz.
Sziasztok! Így nézett ki az öblítőszelep csere előtt vízkőoldó tabletta miatt van ilyen színe a víznek. A négy lyukon akkor se és most se folyik át az tuti.
Most már azért tisztább a tartály, de vannak benne darabok. A szerelő csak vízzel kiöblítette a tartályt és kész.
A töltöszelepnek már akkor is volt hangja egy picit időközönként amikor a szerelés után jó volt a wc, de viszont víz beáramlást nem láttam.
Amit észrevettem tegnap este, hogy ha a wc tető fent van a
tartályon akkor ahogy összeszorítja kicsit az egész tartályt úgy szivárog a víz, ha pedig leveszem róla úgy nagyon nagyon kicsit enged vizet. Fog tudni vajon kezdeni a szerelő ezzel valamit, vagy teljes csere lesz, mert én már nem akarok megint munkadíjat fizetni ami 2500 volt :S.
Valakinek esetleg ötlete hogy az újjal is ilyen lenne vagy
mi legyen most?
Lehet hogy jobban tudom, mert rendszerint olyanokhoz hívnak rendbe tenni a dolgokat (okos tulaj, román) akik azt hitték hogy ahhoz nem kell atomfizikusnak lenni...
De hogy ne offoljak. Olyan nincs hogy egy újonnan beszerelt szelep engedi a vizet. Ezen felül ott kell állni mellette, látni kell hogy mikor indul meg a víz, mennyi víz folyik. Interneten tanácsokat osztogatni marha egyszerű, meg röhögni is ha a másik nem ért hozzá!
Dömötörnél ilyenkor vízszintet, gumit és rugót kell ellenőrizni! Érdemes odafigyelni, hogy a tartály a teteje nélkül ívesre dagad, és a beállított vízmagasság összerakás után megnő! Ez okozhat még problémát ha kicentizték a túlfolyóját.
Úgy gondolom hogy 4000ft + anyag egy ilyen műveletért pedig nem drága, az egy másik kérdés hogy a szerelő úgy hagyta ott hogy szar.
Üdv.
Légyszíves ne itt vitassátok már meg hogy ki mennyire okos és milyen szakértelme van nem azért írtam ide, hogy másoknak a vitázását nézzem. Egyébként meg ha elolvastad kedves 9. hozzászóló azt amit írtam akkor rájöhettél volna hogy 1,5 vagyis már megnéztem a számla papírt és 6 nap az a 1,5 hét és tegnap lett újra rossz.
Most már tényleg csak az írjon aki tanácsot és segítséget tud adni. Előre is köszönöm :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!