Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Dömötör lehúzós wc tartálynál...

Dömötör lehúzós wc tartálynál ha lehúzom a WC-t és feltölti a szelep a tartályt és már nincs hangja, akkor minimális víz szívárgást látni folyamatosan a wc csészének azon részén ahol az öblítőcső van és beáramlik a víz mi lehet a baj?

Figyelt kérdés
Szerelő kicserélte az öblítő szelepet (4 ezer forintért) kb 1,5 hete addig jó volt kb 1 óra múlva már teljesen száraz volt a csésze, csere előtt voltak olyan problémák mint amik most is vannak hogy pici víz szivárgást látni a csészén. Aki tud kérem segítsen mi lehet a baj? ez lenne az öblítőszelep amit cserélt( [link] )

#szivárgás #tartály #lehúzás #vízfolyás #Dömötör #öblítőszelep #dömötör wc #víz csepegés #dömötör öblítő szelep
2012. jún. 6. 22:02
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Jó akkor nem vitázunk tovább csak arra akartam célozni hogy ilyen dolgokhoz nem feltétlenül kell szerelő.Hidd el nem egy bonyolult dolog ilyesmiket megcsinálni mármint egy wc tartály csere.Ha most újra szerelőt hívsz meg új tartály is lesz már egy kész vagyonnál tartasz.Természetesen cseréld ki újra a régit dobd ki.
2012. jún. 7. 18:02
 12/17 A kérdező kommentje:

Sajnos tegnap este óta reggelre ismét víz szivárgás állt fent elzártam a beömlő szelepet így nem töltötte újra a tartályt, kíváncsi voltam mennyi víz megy el egy éjszaka. Hát kb olyan 2-3 cm-ert esett a vízszint a tartályba. Ahogy megnyitottam a töltőszelepet egyértelműen újratöltötte. Mit kezdjek én vele házilag mivel új az öblítőszelep és a tartály alján vannak vízkő darabok a szerelőm ezt leszarta és csak zuhanyrózsával öblítette ki a tartályt mielőtt cserélte volna a szelepet.

Ma jön a szerelő megnézni, de mit mondjak neki én hogy szedjük le az összes vízkövet a tartály faláról vagy mit tanácsoljak én ennek a nagyon okos szerelőnek?

Saját magam nem tudom mondjuk esetleg ezt az öblítő szelepet kivenni és úgy visszatenni hogy jól is passzoljon, vagy nem sikerülne és szivárogna a víz vagy ezt hogy kell csinálni, mert akkor ha mondjuk most megcsinálja és később is eljön ez a hiba akkor megcsinálnám én is magamnak?

Küldök képet hogy a szerelés előtt hogy nézett ki a tartály és hogy milyen is van nekem.

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

Segítségeteket előre is köszönöm!

2012. jún. 8. 11:58
 13/17 anonim ***** válasza:

Hát nem tudom hogy hol cserélt a szerelőd öblítőszelepet, de ebben a tartályban biztosan nem! Ezen a szelepen első ránézésre gumicsere, majd rugónyújtás! Ha vízkövet szeretnél eltüntetni, arra a sima 'bótiecet tökéletesen megfelel!

Üdv.

2012. jún. 8. 13:48
 14/17 A kérdező kommentje:
Ez még az Öblítőszelep csere előtt készült!
2012. jún. 8. 14:04
 15/17 A kérdező kommentje:

Hívtam a szerelőt ma már nem ér rá majd csak hétfőn. Mondja a szerelő hogy próbáljak már meg vele valamit kezdeni hátha sikerül, mondta hogy az öblítő szelepet emeljem meg és tisztítsam meg a gyűrű részt hátha úgy jó lesz, vagy pedig vegyem ki az öblítőszelepet és takarítsam meg és mossam ki a tartályt úgy felszerelve, nem tudom mi tévő legyek fogjak bele vagy várjam meg inkább a hétfőt?

Hogyan kell kivennem az öblítőszelepet majd azt visszatenni anélkül hogy nagyobb kárt csinálnék vele? (így néz ki az öblítő szelep: [link]

2012. jún. 8. 15:30
 16/17 anonim ***** válasza:

A képen látható nyilaknál levő négy pöcköt kell egyszerre megnyomnod befelé és meghúzni a keretet felfelé! Ekkor ki tudod húzni a belét anélkül hogy szétszednéd alul, vagy leszednéd a tartályt! Ott lesz a kezedben a gumi, megtekintheted hogy koszos-e, vagy hogy a szelepülés piszkos! Húzd le a rugót és nyújtsd meg kb. öt centit! Összerakáskor csak a helyére kell pattintani!

[link]

Remélem segítettem! Üdv.

2012. jún. 8. 18:03
 17/17 anonim ***** válasza:
Az úszón sok a vízkő (esetleg víz ment bele) szerintem, és lehúzza az úszót. E miatt későn zár el a szelep, és a víztöbblet szivárog a tartályból.Nálam volt ilyen gond, és új úszó megoldotta a dolgok
2012. jún. 10. 22:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!