Dömötör lehúzós wc tartálynál ha lehúzom a WC-t és feltölti a szelep a tartályt és már nincs hangja, akkor minimális víz szívárgást látni folyamatosan a wc csészének azon részén ahol az öblítőcső van és beáramlik a víz mi lehet a baj?
Sajnos tegnap este óta reggelre ismét víz szivárgás állt fent elzártam a beömlő szelepet így nem töltötte újra a tartályt, kíváncsi voltam mennyi víz megy el egy éjszaka. Hát kb olyan 2-3 cm-ert esett a vízszint a tartályba. Ahogy megnyitottam a töltőszelepet egyértelműen újratöltötte. Mit kezdjek én vele házilag mivel új az öblítőszelep és a tartály alján vannak vízkő darabok a szerelőm ezt leszarta és csak zuhanyrózsával öblítette ki a tartályt mielőtt cserélte volna a szelepet.
Ma jön a szerelő megnézni, de mit mondjak neki én hogy szedjük le az összes vízkövet a tartály faláról vagy mit tanácsoljak én ennek a nagyon okos szerelőnek?
Saját magam nem tudom mondjuk esetleg ezt az öblítő szelepet kivenni és úgy visszatenni hogy jól is passzoljon, vagy nem sikerülne és szivárogna a víz vagy ezt hogy kell csinálni, mert akkor ha mondjuk most megcsinálja és később is eljön ez a hiba akkor megcsinálnám én is magamnak?
Küldök képet hogy a szerelés előtt hogy nézett ki a tartály és hogy milyen is van nekem.
Segítségeteket előre is köszönöm!
Hát nem tudom hogy hol cserélt a szerelőd öblítőszelepet, de ebben a tartályban biztosan nem! Ezen a szelepen első ránézésre gumicsere, majd rugónyújtás! Ha vízkövet szeretnél eltüntetni, arra a sima 'bótiecet tökéletesen megfelel!
Üdv.
Hívtam a szerelőt ma már nem ér rá majd csak hétfőn. Mondja a szerelő hogy próbáljak már meg vele valamit kezdeni hátha sikerül, mondta hogy az öblítő szelepet emeljem meg és tisztítsam meg a gyűrű részt hátha úgy jó lesz, vagy pedig vegyem ki az öblítőszelepet és takarítsam meg és mossam ki a tartályt úgy felszerelve, nem tudom mi tévő legyek fogjak bele vagy várjam meg inkább a hétfőt?
Hogyan kell kivennem az öblítőszelepet majd azt visszatenni anélkül hogy nagyobb kárt csinálnék vele? (így néz ki az öblítő szelep: [link]
A képen látható nyilaknál levő négy pöcköt kell egyszerre megnyomnod befelé és meghúzni a keretet felfelé! Ekkor ki tudod húzni a belét anélkül hogy szétszednéd alul, vagy leszednéd a tartályt! Ott lesz a kezedben a gumi, megtekintheted hogy koszos-e, vagy hogy a szelepülés piszkos! Húzd le a rugót és nyújtsd meg kb. öt centit! Összerakáskor csak a helyére kell pattintani!
Remélem segítettem! Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!