Hogyan működik a gáz fűtés, meleg víz?
Hali!
Eddigi életemben távfűtéssel történt a házunk fűtése, de most új ház, új fűtés, tehát a témában teljesen tudatlan vagyok. Mindenkitől várnék hasznos információkat, linkeket a témában. A kérdésem az lenne, hogy adott egy családi ház, és szeretnénk megoldani a fűtést, és meleg víz ellátást. Kondenzációs gázkazánra gondoltam. Egyenlőre itt tartok. :D Mi kell még hozzá? Gondolom csövek (réz?), Melegvíz tárolóra van szükség? Ha igen mi célt szolgál, miért nem elég a kazán? Egy helyiségbe, hogy lehet kiszámolni a radiátor mennyiséget? Esetleg aki tud árak az leírhatja. Milyen eszközöket célszerű beszerezni, hogy kell összekötni a rendszert? Gondolok itt arra, hogy egy vízforgató szivattyút, vagy a meleg víz tárolót a rendszerbe hová kell bekötni, és miért oda?
Na elkezdem sorba :D
10:45 : Műszaki informatikus, és programozó matematikus vagyok, elhiheted, jobban tudom használni a google-t mint te, de nem látom értelmét előtte ülni órákat, ha itt valaki tud ajánlani, vagy mondani tökéletesebb megoldásokat, valamint ez a fórum ezért van.
11:16 : Tudom, hogy mi költséghatékony, és mi nem de sajnos nem dolgozok, és nem is fogok míg fel nem újítom a házat, így spórolok. Valamint nem úgy kell elképzelni, hogy egyedül nekiállok, majd jön a rokonság segíteni, ahol még hozzáértő is akad, de nem akarok hülyének látszani annyira:D És utána akarok járni a részleteknek.
11:19 : Már be van építve egy régi gázkazán, amely pont egy lefolyó mellett van. A kémény nem tudom milyen, de ehhez lett beépítve, kimegy a házból a kazánnál, és egy horganyzott cső van odafogva a házfalhoz. A kéményseprők engedélyezték.
Azt azért megkérdezném, hogy mivel már van egy régi rendszer, akkor is kell engedély? A csövek megvannak, csak vastagok lecserélném vékony rézcsövekre. És egy plusz szobába teljesen be kellene vezetni. Ez engedély köteles?
Forrasztani tudok.
Ha tudnád hány dolognál mondták már nekem, hogy ezt nem tudod megcsinálni, eddig minden sikerült! :D Én úgyse adom fel:D
"11:19 : Már be van építve egy régi gázkazán, amely pont egy lefolyó mellett van. A kémény nem tudom milyen, de ehhez lett beépítve, kimegy a házból a kazánnál, és egy horganyzott cső van odafogva a házfalhoz. A kéményseprők engedélyezték.
Azt azért megkérdezném, hogy mivel már van egy régi rendszer, akkor is kell engedély? A csövek megvannak, csak vastagok lecserélném vékony rézcsövekre. És egy plusz szobába teljesen be kellene vezetni. Ez engedély köteles?
Forrasztani tudok.
Ha tudnád hány dolognál mondták már nekem, hogy ezt nem tudod megcsinálni, eddig minden sikerült! :D Én úgyse adom fel:D"
Ha van gázkazán, akkor minek akarod lecserélni? Ha jó az állapota, akkor nem bántanám. Fűtést meg kazántól függetlenül tudod bővíteni.
Sima horganyzott vagy alu a nyílt égésterűnek való, koncentrikus rozsdamentes vagy porfestett kell a turbósnak, és porfestett külső és műanyag belső csövű a kondenzációsnak. Szóval kéményt 99,9999%, hogy kell építened. Ilyen a rendszer, kikerülni nem lehet. Gázterv is fog kelleni, óra lesz és felszereléssel, ezt sem tudod kikerülni, ha van régi rendszer, ha nincs.
A víz csöveiddel azt csinálhatsz, amit akarsz, nem engedély köteles. Nyákot, vezetéket én is tudok forrasztani, de azért szívtam a rézzel, amikor palackos lángszóróval először nekiálltam... Hamar bele lehet jönni, de elsőre nagy szívás. Ha már szétvered az egészet, akkor rakd is be a csöveket a falba, persze ne felejtsd el sűrített levegővel szárazon nyomáspróbázni, mielőtt bevakolod.
19:50
Köszönöm a válaszom kicsomagolását és átfogalmazását más szavakkal de lényegében ugyan azt írtad le mint én csak bővebben. Köszönöm a kiegészítést.
Akkor most a kérdésre a válaszod?
"más szavakkal de lényegében ugyan azt írtad le mint én"
Még mindig nem látod, hogy alapvető félreértésekben vagy. Pl.: a parapet nem azonos a turbóssal... Ezeket javítottam ki.
Amúgy a kérdésre a válaszaimat fentebb olvashatod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!