Elrontottam a betonomat azzal hogy kevés vizet tettem bele?
Figyelt kérdés
Kevés vizet kevertem bele mert olyan helyre kellett bekennem ahonnan kifolyik. De olyan keveset hogy egyáltalán nem volt folyékony(ami nem azt jelenti hogy csont száraz volt az anyag), szemcsés volt, de a markomba összeállt, bedolgozás után az oldalát elkenve alig lett vizes de simára lehetett húzni. Utána eszembe jutott hogy lehet hogy így gyenge lesz a beton.
Még most kaparjam ki és csináljak hígabbat vagy nem lesz vele baj?
2012. ápr. 30. 12:28
1/6 anonim válasza:
EGy friss betont mindig locsolni kell, tehat ezt probald meg, ha nem hasznalt, akkor egy komuvest kerdezz meg!
2/6 A kérdező kommentje:
Én tudom hogy locsolni kell a betont, de nem ezt kérdeztem. Locsolni se rögtön bedolgozás után kell.
2012. ápr. 30. 12:44
3/6 anonim válasza:
Ha az anyag rendesen összekeveredett és tényleg vizes volt nem lehet baj.Gyakran locsold.Én még szoktam olyat csinálni ha utólag marad egy kevés cement ami egyébként úgy is tönkremenne bele keverem a vízbe amivel locsolom.
4/6 anonim válasza:
Építésztechnikus vagyok,mellesleg foglalkoztam betonok minőségellenőrzésével is. Szóval: meglepő lehet, de egy beton szilárdságát a bedolgozott vízmennyiség csökkenti.Tehát, ha földszáraz konzisztenciájú betont csináltál,azt olyan jól sikerült bedolgoznod és tömörítened, hogy a felületén megjelent a nedvesség, akkor nincs miért aggódnod:szilárd,jó betonod lesz,ha utána is megfelelően locsolod, sokkal szilárdabb,mintha képlékeny lett volna.
5/6 A kérdező kommentje:
Téglafal tetejére kellett, mert egész tégla már nem fért be, és azt a fél sort körbebetonoztam. Szerintem elég tömör lett mert kézzel nyomkodtam be, most már folyamatosan locsolom mert elég hamar kiakar száradni, ami nem csoda mert a tégla szívja el a vizet belőle. Megnyugodtam akkor ezek szerint jó lesz. Köszönöm a válaszokat. :)
2012. ápr. 30. 16:39
6/6 anonim válasza:
Én is úgy tudom, hogy amennyire a bedolgozási technika engedi, minél kevesebb vizet kell hozzá tenni.
Szóval ne aggódj, jó lesz az!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!