Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Elrontottam a szoba festését....

Elrontottam a szoba festését. Hogy javítsam ki? Nagyon f0s lett :S

Figyelt kérdés

Végzős festő vagyok már csak 3 hónapom van.

Nem dolgozok szarul,de ez valami ocsmány lett és még csak nem is tudom,hogy miért.

Legletteltem 2x a falat.

Le is csiszoltam. Tettem alapozót is.

Ez egy padlás szoba ezért a mennyezet gipszkarton.

Mesterem mondta,hogy oda tegyek bandázs szalagot.

Tettem is de az első probléma az,hogy én még nem csináltam ilyet és a gipszkarton és a fal vsatlakozásához nem tettem így ott kirepedt.

De ez sajnos csak akkor mikor már le lett festve.

A másik nagy baj,hogy vettem először egy 5 literes dulux világ színeit, lekentem vele és ragyogóan szép lett kivéve a gipszkarton :S

Ott valami hányinger.

Olyan szinten átüt az a barna színe,hogy már 3x átmentem rajta,de még mindig eltér a gipszelt rész és a gipszkarton színe.

Egyszerűen nem akarja eltakarni és foltos az egész.

Mit csináljak ?

Arra gondoltam,hogy veszek egy 16L es hérát bele aquaclor és szarok bele az egészbe az legalább takar.

2012. febr. 11. 10:12
 1/6 anonim ***** válasza:
Én ugyan nem vagyok végzős festő meg hapsi se...azt se tudom milyen gipszkartonok vannak,de ami nekünk fel lett téve és amiket láttam azoknak az egyik oldala fehér...nos én az illesztésekhez tettem hó fehér glettel szalagot,másnap megcsiszoltam kicsit,alapozót kentem a kartonos részre majd szintén duluxal lekentem az egészet egy rétegbe és se egy folt se semmi.
2012. febr. 11. 11:04
 2/6 anonim ***** válasza:

hát akkor szia .

nos én festő vagyok,ha jol értem a sarok ilesztéshez nem tetél bandázs szalagot?

ha igy van akkor ez értehtő mivel a plafon nem beton szilárd ,oda mindig kell bandázs szalag 2 lap találkozásához jo ha olyat teszel mindig mint egy kockás fuzet dryvit háló rácsosat,ha ez nincs jó a papir is.saroknál meg papirt !

gipszkartont ,le mély alapozóztad? mert az kell neki ,vagy vizbázisu vagy higitós.

a baj ha ogy folytatod ki fog ugy mond szak nyelven narancsbőrősődni a gipszkarton ha surun mész át rajta nem tud kiszáradni másik papir meg szivja magát.

tanácsom!

mélyalapozózd le várj 24 órát vékony hig glettel menyj át rajta egyiknap-aztán rá 2 napra ujra futés legyen !

mélyalapozó és várj 2 napot mert már kapja az ivet a gipszkartonod a nedveségre értem.

majd csiszold meg ,véknyan gurisd le, 1 szer várj mit ad ezek után.ha jó mégy egyszer első keveréseb legyen light os ne suru ne erőstest a hengert rá.mikor kensz keresztezd mindig az első rétegnél második csak egy irányba csináld.

mivel bandázs szalagot nem tetél gipszkarton fal sarkába tanácsom---menj el vegyél akrilt tudod nyomos pasztát,és huzd meg a sarkokat vele !sajna rossz hirem ujra fogod kenni a falakat de igy tanulsz...ha meg már ujra kened tegyél szalagot meg akrilt is tuti kartonak kell mert mozog sárad levegőzik hideg meleg összehuz...tutti jonak kell lennie.

ha nem érted kérdez meg...

2012. febr. 11. 12:06
 3/6 A kérdező kommentje:

Nagyjából értem de nagyon nehezen mert nem tettél ékezeteket,meg volt pár szó amit nem értettem :)

Akkor azzal nem tudom orvosolni a problémát,ha vezsek még egy festéket és átmegyek rajta ?

Mert akkor az lesz a 3 dik réteg az meg már szerintem tuti takarás.

2012. febr. 11. 13:14
 4/6 anonim ***** válasza:
probáld meg már nincs mit szetened .de akrilt vegyél szilozd ki a sarkait rendesen körbe ok...
2012. febr. 11. 13:31
 5/6 anonim ***** válasza:
vesztened bocs
2012. febr. 11. 13:32
 6/6 anonim ***** válasza:
Miért nem kérdezed meg ezeket a mesteredtől? Nem azért van?
2012. febr. 11. 22:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!