Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mit jelent az, hogy "szoba...

Mit jelent az, hogy "szoba kiadó"? Ehhez talán nem tartozik fürdő, wc, és konyha?

Figyelt kérdés
Vagy hogy is van ez?
2012. jan. 30. 23:14
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Azt jelenti, hogy lakik ott más is. Nem egyedül leszel az egész lakásban, hanem többszobás, az egyikben lakik Pista, a másikban Julcsi, a harmadikat vehetnéd ki te. A többi helyiség (fürdő, konyha stb) közös használatú a többi lakótárssal.
2012. jan. 30. 23:21
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
mármint nem a "többi", hanem csak simán a lakótársakkal. egyedül az az egy szoba, ami csak a tiéd, a többin osztozni kell.
2012. jan. 30. 23:22
 3/10 anonim ***** válasza:
0%
Az úgy van hirdetve hogy lakás kiadó!
2012. jan. 30. 23:25
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Következő a kép, nálunk is így van: van a 3 szobás panellakás esetünkben. A nagy szobában élek én a barátnőmmel, az egyik kisszobában lakik egy srác, a másikban egy másik, illetve van a konyha meg a fürdő amit közösen használunk. Így mi mindannyian szobát bérlünk...
2012. jan. 30. 23:57
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
egyszer vettem ki szobát 2 hónapra és "pista bá"soha nem húzta le a klotyót a nagydolga után.
2012. jan. 31. 08:23
 6/10 A kérdező kommentje:

jajjj sejtettem. Ez borzasztóan hangzik.

Akkor ott az ember kénytelen együtt élni idegenekkel. Nem használhatom bármikor a konyhát, fürdőt, muszáj igazodni hozzájuk. Gondolom jobb, ha nem hagyom a közös helyiségekben a cuccaimat, mert még lába kél, vagy más is használja. Bizonyára tudnak minden lépésemről, teljesen belelátnak az életembe, és még az is lehet, hogy beleszólnak, ha túl kommunikatívak.

Jól sejtem?

Akkor még mindig jobb elviselni a saját családomat, mert őket legalább ismerem.

Tehát ha nyugalomra vágyom, csendre a saját birodalmamban, hogy ne nagyon szóljanak bele a dolgaimba, és ne kelljen máshoz alkalmazkodni fürdés és főzés terén, akkor ugye nem ez a megoldás?

És lehet valahol nagyon olcsó albérletet találni, ahol csak enyém a lakás?

2012. jan. 31. 10:37
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

"Gondolom jobb, ha nem hagyom a közös helyiségekben a cuccaimat, mert még lába kél, vagy más is használja."

Jól gondolod.

Albérlethez meg tudni kéne hl keresel.

2012. jan. 31. 10:52
 8/10 anonim ***** válasza:
15%
meg ha közös hűtő van a kaja is közös amit veszel magadnak.
2012. jan. 31. 10:55
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Azért ez ebben a formában nem igaz, csak ki kell fogni a jó lakótársakat. Mi például tiszteletben tartjuk egymás holmiját. A kaja kérdés nálunk úgy van megoldva, hogy a hűtőn belül mindenkinek saját polca van, így saját kajája is. Tulajdonképpen eléggé jól kijövünk egymással, amikor éppen ráérünk ki szoktunk ülni néha a konyhába sörözni meg dumálni stb. Szóval szerintem eléggé jó :) és ha belekalkulálod, hogy egy szobát bérelni kb fele annyi, mint egy garzont és azt is, hogy itt a rezsi is szétoszlik, akkor szerintem nagyon bőven megéri :)
2012. jan. 31. 11:20
 10/10 anonim ***** válasza:
74%
De olyan is létezik, amikor a tulaj adja ki az egyik szobáját és csak WC-t, fürdőszobát lehet használni, konyhát nem. Sőt olyan is van, hogy megszabják, hogy hány órakor fürödhetsz és mikor moshatsz. Az albérletezésnek nagyon sok varriációja van. Nagyon körültekintőnek kell lenni és mindenről meg kell állapodni.
2012. jan. 31. 13:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!