Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Üdv mindenkinek. A kérdésem a...

Üdv mindenkinek. A kérdésem a következő lenne milyen észrevételeitek véleményetek van a belső szigetelésről. Én találtam egy Depron márka névvel futó terméket. Valaki használta már? Külső szigetelés nem megoldható mert MŰEMLÉK, sajnos.

2012. ápr. 14. 21:19
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Lehet le fogtok hurrogni, de ha statikailag elbírja én bizony 5 (7,5, 10) cm Ytong falazót raknék.

Indok: páraáteresztő,

hőszigetelő értéke jó,

mechanikailag tömör, hogy pl. polcot akassz rá,

nem túl nehéz,

glettelhető, nem kell vakolni,

akár beépített polc is kialakítható

2012. ápr. 16. 13:30
 12/16 anonim ***** válasza:
62%

Nem igaz, hogy a belső oldali hőszigeteléstől penészes lenne a lakás. Ez egy ökölszabály, de nem minden esetre érvényes.

Természetesen, lehet belső oldalon szigetelni, de az soha nem lesz olyan jó, mint a külső oldali. Mindenképpen érdemes egy hőtechnikai számítást elvégezni, hogy mire számíts, de alapvetően, ha eddig nem penészedett a lakás, és jó volt a légcsere, a hőszigeteléstől nem lenne szabad penészednie.

A belső oldalon a hőszigetelésen kívül gyakran szükséges egy párafékező réteg beépítése is.

A Depron, amint látom, semmivel sem tud többet, mint egy sima XPS hab.

A penész nem önmagában a szigeteléstől alakul ki, hanem attól, hogy a levegő telítődik párával, majd a lehűléskor (harmatpont) kicsapódik (kondenzáció). Kell még elég megfelelő meleg és sötét pár napig.

Magyarán úgy lehet megelőzni, ha:

- nem engeded telítődni a levegőt: szellőztetsz. Ill. résszellőzőket építesz be a nyílászárókba. Ha nem zár tökéletesen, akkor ez már meg is van :D A pára jelentős részét ez adja(96-97%).

- nem hagyod a szerkezetben kicsapódni a párát: nem hőhidas, nem elég hideg a fal, ill. párafékező réteggel akadályozod meg, hogy a falba párával telített levegő jusson és kondenzálódjon. A pára 3%-a, amiről beszélünk. Persze ez is okozhat problémát, de nem jogos a pánikkeltés, hogy ha hőszigetelsz, akkor penészedni fogsz.

2012. ápr. 16. 14:32
 13/16 anonim ***** válasza:

1-esnek:

miért rakod előbb a hőtükröt, majd a hőszigetelést? Fordítva nem jobb?

Egyébként, az el is hagyható.

2012. ápr. 16. 14:35
 14/16 anonim ***** válasza:
Én is ebben a témában kutatok. Találtam egy folyékony hőszigetelő anyagot, ami elvileg nem penészedik. Olyan, mint egy festék. A neve Thermoward. Találkozott már vele valaki?
2012. júl. 25. 08:46
 15/16 anonim válasza:

Aki ezt a DEPRON nevezetű modellező(!) anyagot hőszigetelésként hirdeti, és ezáltan szegény laikusokat megtéveszti, szívlapáttal kéne megsuhintani... ;)

Ha szükséges, részletezem, de sztem nem érdemel több energiát. ISTEN MENTS, HOGY EZZEL SZIGETELJ!!!

2013. febr. 27. 23:58
 16/16 Sracz66 válasza:
Nem mai kérdés, de szerintem mindig aktuális. A 2013-02-27 23:58 válaszolónak üzenném: én örülnék, ha részletezné, mi a különbség a Depron XPS lapok és a Saarpor Climapor XPS belső hőszigetelő lapok között azon kívül, hogy 3 és 6 mm-es (4 és 7 helyett), valamint nagyobb méretben kaphatók (500x1000 mm helyett 1250x800 sőt, 2500x800 mm)? Ha a termékleírása szerint a Climapor szigetelőlap alkalmas beltéri szigetelésre és modellezésre Depron helyett, akkor a Depron miért ne lenne alkalmas modellezésre és belső szigetelésre a Climapor helyett?
2018. jan. 24. 04:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!