Második emeleten csináltattunk az északi 38 cm tégla falra 10 cm vastag ásványgyapot hőszigetelést belülről. Most tudtuk meg, hogy ezt nagyon nem ajánlják. Bontassuk-e el?
Mitől fagyna szét a fal?! Miért ne kapna belülről meleget? A kőzetgyapot csak lassítja a meleg kiszivárgását, de nem teljesen akadályozza meg.
Csak akkor kellene fagyástól félteni a falat, ha vizesedne. Ezalatt nem azt értem, hogy veri az eső... Hanem ha a téglák maguk vizet szívnának magukba. Bevakolt falon ez nem fog bekövetkezni. A második emeleten pedig nem jellemzőek a talajvíz általi vizesedések a falban...
Ha már megcsináltátok, akkor várjatok. Ha jól lett felrakva, akkor talán nem lesz gond. Ha penészedtek, akkor viszont bontassátok.
És legközelebb tájékozódjatok minden nagyobb beruházás előtt. Olcsóbb, mint utólag kapkodni ^^
Én egy szóval se mondtam, hogy penészedni fog.
Azt mondtam, HA NETÁN penészedne, akkor szedessék le. Nyilván mert akkor rosszul van felrakva.
Igen, ez akkor veszélyes, ha a gyapot és a fal közé víz kerül, az nagyon-nagyon penészedni fog, a fal szerkezetét is roncsolhatja.
Én úgy tudom, hogy amelyik szakember belső szigetelést ajánl, azt azonnal el kell zavarni, mert egy kókler.
azt írta, az északi falra
hogyne lenne hőhíd, merthogy mi van a többi fallal?
Én hagynám bent, de tennék kívülre is, hogy maga a fal ne legyen annyira kiszolgáltatva a hidebnek
(laikus)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!