Mennyire jó a belső szigetelés?
Tégla építésű családi házat érdemes belülről leszigetelni? Erre lenne lehetőségem, kívülről sajnos nem. Arra gondoltam, hogy üveggyapot + gipszkarton. Érdemes? Van akinek így van? Milyen hátrányai lehetnek a belső szigetelésnek?
Köszönöm a válaszokat!
Én épületgépészként nem javaslom. Ha nem rendkívül korrekt a méretezés és a kivitelezés is, akkor több kárt okoz, mint hasznot.
Nagyon pontosan kell kiszámolni a hőátbocsájtásokat, mert ha a harmatpont a rétegek közé esik, akkor ott örökké penészes lesz valami, ráadásul legtöbbször nem is látható helyen.
Erre nem is gondoltam! Köszi szépen az infót! Nem gondoltam hogy ilyen dolgokra is figyelni kell :S
Azt hittem hogy szigetelőanyag + gipszkarton és kész. De ezek szerint nem ilyen könnyű :(
Még egyszer köszi!
alapvetően belülről nem hőszigetelünk. úgy is mondhatnám, h tilos.
persze vannak speciális esetek amikor kismértékben el lehet ettől térni...
Gondolj arra, hogy ha belülre teszel hőszigetelést, akkor pl a falban lévő vízcső extrém hideg esetén elfagyhat.
ami nagyobb probléma, h a faladnak az állaga romlik tőle.
mondjuk abból a költségből ami a belső szigetelés lenne, már kívül is megoldható.
egyébként meg tessék pályázni a Széchenyi tervre!
vannak energetikai pályázatok magánszemélyeknek.
Semmilyen körülmények között sem ajánlom... Ha már szigetelsz, akkor kívülről... Párapont, ahogy az első is írta, szerelvények a falban megfagyhatnak, és még a falban is nagyobb lesz a hőingadozás... Tehát nagyobb intervallumban ingadozik a falban a hő... Ha lehet, akkor inkább kívülre tedd azt a hőszigetelést...
Mi az amiért azt írtad, hogy kívülről nem lehet???
Mitől lesz nagyobb a falban a hőingadozás?
Szerintem nem reális veszély egy átlagos külső falszerkezet esetén a fagyás a belső oldalon.
A betonszerkeszetü épületeknél(irodák,középületek) is szigetelés + előtétfal van.Akkor ott miért nincs páraleccsapodás?
Nem sajátom a ház, csak egy helyiséget szerettem volna szigetelni. Ezért írtam, hogy kívülről nem megoldható.
Köszönöm a válaszokat!
P.Pityu
Erre van egy görba, hogy a fal melyík pontján mennyi a hőmérséklet, és Ugye tél-nyár viszonylatban a fal átlaghőmérséklete más... Jóval nagyobb ezen értékek ingadozása, ha belül van szigetelés, mivel akkor a falat nem védi a hőhatástól semmi... Így már érted???
P. Pityu!
A harmatpont, a hőátbocsájtás és a hőtehetetlenség összefüggéseit kell csak ismerni és már értesz is mindent.
Aha..Nem törekszem az egész világ megértésére.:)
De az utolsó két válasz szerint ha valaki megérti a felsoroltakat akkor tud belülről szigetelést csinálni?!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!