Üdv mindenkinek. A kérdésem a következő lenne milyen észrevételeitek véleményetek van a belső szigetelésről. Én találtam egy Depron márka névvel futó terméket. Valaki használta már? Külső szigetelés nem megoldható mert MŰEMLÉK, sajnos.
csak azért vagyok meglőve mert a videón semmi erre utalót nem mutat. http://www.youtube.com/watch?v=2A70oG6ipao&feature=endscreen..
de hétfőn felhívom őket.
Persze, bolond lesz reklámozni, hogy a belső hőszigetelés kerülendő, mert jelentős falnedvesedési problémákat okoz...
Ha más lehetőség nincs, akkor azt kell használni, de nagyon okosan kell csinálni.
Belülről nem szigetelünk falat. Úgy is mondhatnám: TILOS!
Egyébként, ha műemlék az épület, akkor valószínűleg vastag falazattal készült (40+cm) így nincs is szükséged a falak hőszigetelésére.
Amit érdemes megnézni:
- födém (a legtöbb esetben itt megy el a belső hő jelentős része
- nyílászárók (sztem nem kell magyarázni...)
Az aljzat szigetelés igen költséges dolog.
Fel kell bontani a padlót, legalább 30-50cm mélyen kitermelni a töltőanyagokat, majd szerelőbeton, vízszigetelés, hőtükör, hőszigetelő úsztatóréteg, aljzatbeton, burkolat rétegrenddel visszaépíteni.
fontos, h ne csak lefelé, de oldalirányba a lábazat felé is szigetelni kell!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!