Milyen elektromos fűtőtest legyen?
"Gondoltam már olyanra hogy egy réz tekercsbe vezetni az áramot és az izzana"
Ez vízálló lenne?
Nézzél ventilátoros hőlégfúvót(mint a fürdőszobai)
Villannyal fóliát???
1500-1800 W? Az másfél vasaló. Izzadni nem fogsz tőle.
Rakj le fűtőkábelt(pl:devi) azt rakják ugye betonba is tehát bírja a vizet és egyéb mechanikai nyalánkságokat is. Rá van írva hogy 1 méter hány Watt,kiszámolod megveszed, a vezérlést pedig rakd 1 vm dobozba tömszelencén keresztül.
Villszer.
Én a boyleres/keringetéses megoldás javaslója vagyok, például 16-os alupex csővel a földbe (így olcsó) már csak azért is, mert mi van, ha később lecseréled mondjuk napkollektoros fűtésre (20nm-nél 1 év alatt bejöhet az ára): a tartályban lévő patront meg éjszaki áramra kötöd (vagy hagyod a nappalin, de akkor csak akkor kapcsol ugye ha a tartály hőfok bizonyos szint alá megy). A kollektor vezérlése nem engedné "megfőzni" a fóliasátrat és spórolnál az energián is. Hja, és később nyáron kerti medencéhez is jó...
A fólia helyett ajánlom később a vékony (akár 4-es) polikarbonát lemezt: bár drágább, de UV állósága miatt nem 2 hanem 20év az élettartama, jobban tartja a hőt és nem kell a jégeső miatt aggódni (a fóliát már a borsó nagyságú is szétszedheti, míg a poli lemez a dió méretűnek is ellenáll)
Köztes megoldás esetleg az átlátszó hullám lemez: az mogyoró méretig bír és 10 évig, de cserébe fele/harmada árban a poli lemeznek.
13:11
Köszi a hasznos választ nagyon sokat segítettek az ötleteid MZK!!Napkollektorra nincs szükségem mert amennyi üzemanyag kell a gépbe, annyit honorál a főnököm:)))hállla az éégnek.Úgyhogy ingyéé fűtők.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!