Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Melyik ház meddig bírja?...

Melyik ház meddig bírja? Mennyire élhető stb. :

Figyelt kérdés
Tégla, Panel, Gyors lakóház, vályog, fa, !!! Tapasztalatokat is ha kérhetek, melyikbe jobb lakni, melyik élhetőbb :D Normális válaszokra megy a zöld pacsi.
2012. ápr. 3. 20:37
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Laktam félig vályog, félig kő házban, az nyáron jó hűvös, laktam tégla lapostetős 3. legfölső emeletén, pokoli meleg volt, 32 fokra felment az első meleg nyári héten, és nem mozdult őszig, hiába nyitottam ablakot, meg sem mozdult a levegő, sütöttek a falak, mint a kemence. Viszont laktam 5. emeleti 10 emeletes panelban, ahol egészen elviselhető a nyár, igaz K-i fekvésű, ez számomra alap egy panelnél! Egyáltalán nem szenvedek, pedig volt egy két brutál nyár azóta, egy pisszenés sincs se nappal, se éjjel, bár ez ház, lakóközösség, és környék függő, de mégiscsak egy 10 emeletes. Szóval kicsit legenda ez a panel nyafogás, a téglában MINDENT hallottam, a tüsszentéstől kezdve a rádión át, a ...-ig. Na nem mintha a tégla rosszabb lenne, de az sem mindig fenékig tejföl. Nos lehet, hogy "szakmaibb", véleményt vártál, ennyit tudtam segíteni, de talán az élhetőséget illetően hozzájárultam egy kis infóval.
2012. ápr. 3. 21:27
 2/11 anonim ***** válasza:
A panel házakat csak légkondival lehet elviselni.Nem a semmiért látni hogy rengeteg panel és társasházon ott van klíma külső egysége.Én tavaly csináltattam meg.És higgyétek el , felbecsülhetetlen.Biztos valami északi népből való vagyok mert nem bírom a meleget.
2012. ápr. 3. 21:43
 3/11 anonim ***** válasza:
Nekem egy építész barátom azt mondta ház vétel előtt: a ház legyen téglából, a tető cseréppel fedett. Ilyen is lett.
2012. ápr. 3. 22:49
 4/11 anonim ***** válasza:
Vályog házban lakom. 50 cm-es falak. Nyáron hűvös, néha még hideg is, olyankor ablakot kell nyitni, meleget beengedni. Télen gyorsan bemelegszik, jól tartja a meleget. Ezek közismert tények. Laktam tégla építésűben is 3. emeleten. Az környezetfüggő, de szerintem az is jól lakható. Panelben csak vendégségben laktam, a nyári meleg nehezen viselhető, a légkondi elég energiaigényes, a mai árak mellett drága dolog.
2012. ápr. 3. 22:55
 5/11 anonim válasza:

a tégla a legtutibb tapasztalatom szerint. A panel az túl zsúfolt (és sokszor van büdös is), mármint túl közel vannak a szomszédok. A vályog pedig már nem is létezik új építésben szerintem - de én nem hallottam róla az 100% - Fa. Háát. Az van ismerősömnek és jól elvannak benne. Nem volt eddig semmi gond. (Hegyalján laknak :)

Én ennyit tudok mondani :)

2012. ápr. 3. 23:50
 6/11 anonim ***** válasza:
42%

Déli vagy Dél-nyugati fekvésű téglalakás a legjobb. (vályogban nem laktam, az lehet jobb).

Azért a tégla lakásokat is lehet rosszul és jól csinálni, régeben (80-100 éve) 60 cm tömör téglafalat alkalmaztak. Nyáron hűvös volt télen alig kellett fűteni. Ma ez már nem igaz minden tégla lakásra. Egy építész 1m azaz egy méter vastag téglafalat csináltatott saját magának, úgy 8-10 éve láttam egy riportban. Hülyének nézték a kollégák, meg a kőművesek. Most viszont röhög a markába, nem kell nyáron klíma, télen minimálisat fűt. Ja és műanyag szigetelés nélkül, csak vakolat van a falon.

A faházak, ahol voltam nekem "dübögősek" voltak, nyáron ott is kell a légkondi.

2012. ápr. 4. 19:25
 7/11 anonim válasza:
44%
Favázas házat építettünk. Nekünk nagyon bejött. Nyáron kint negyven fok, bent max. 24. Télen egy-egy szál fát teszünk a kazánra, ha nem akarunk megsülni a melegben. Nem nyirkos, mint egyes téglaházak.
2012. ápr. 5. 07:09
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Egy 1926-ban épült ikerházban élünk. 40 centis tégla főfalak, alatta pince (inkább szuterén jellegű).

A hang az nem szűrődik át a falakon. Meg elég masszív épület. Viszont ha hagyjuk lehűlni, akkor elég sokára lesz megfelelő hőérzet benne fűtés mellett is. Nyáron jó, akkor kellemes hűvös van mindenféle klimatizálás nélkül is.

Ezenkívül a panelt próbáltam egy rövid időre, attól meg tudnék őrülni. :)

2012. ápr. 5. 09:07
 9/11 anonim válasza:
0%
a fa , mert fel lehet gyújtani
2012. ápr. 5. 22:12
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
10 évet laktam egy 9.emeleti panelban,télen hideg volt(kicsit elb@szták az összekötéseket mert a másikakban meglehetett sülni)nyáron meleg volt.Ettől függetlenül nagyon szerettem ott lakni.Építettem 1 vályog házat120m2 10.000 vályog tégla kellett hozzá kb 60cm falak vannak.Nagyon jó lett nyáron hűvös télen meleg.Padló+radiátoros fűtés van.
2012. ápr. 6. 05:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!