Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ez szerintetek egy élhető...

Ez szerintetek egy élhető jövőkép? 22/F

Figyelt kérdés

Van egy Igazgatásszervező diplomám, amit a Debreceni Egyetem, Állam- és Jogtudományi Karán szereztem tavaly. Egy középfokú angol nyelvvizsgám, s tanulom a németet (egyelőre alapfok). Most munkát keresek.....önkormányzat, NAV, VPOP stb.... Járási Hivatal is lesz 2013-tól oda is pályázok.

Részt veszek a családi vállalkozásban. Méhészkedünk. A jövőben ezt is szeretném csinálni. Látok benne potenciált. Van egy kis megtakarított pénzem is. Protekció is akad.

2012. márc. 9. 17:34
 1/10 anonim ***** válasza:
57%

A multimilliomos méhész...

hmmm, még nem olvastam ezt a könyvet

2012. márc. 9. 18:34
 2/10 A kérdező kommentje:
Multimilliomos méhész? Te miről beszélsz?
2012. márc. 9. 19:43
 3/10 anonim ***** válasza:
41%

Ezen mit nem lehet érteni? Van nyelvvizsgád, meg diplomád mégis butuska vagy.

A hasonlat ami írtam arra utal, hogy a méhészetbne nagyon nem lehet meggazdagodni, sőt még jól élni se, bár nem mindenki akar gazdag lenni, de egy szintet mindenki el akar érni, és a méhészettel te állandóan a lécen fogsz táncolni.

Szóval szép dolog ez, csak amikor majd el kell tartani a családodat, és a fiadnak azt kell mondani, hogy most ez nem vesszük meg, mert apukának nincs pénze, mert rossz döntést hozott, akkor nem lesz kellemes.

2012. márc. 9. 20:52
 4/10 A kérdező kommentje:

Akkor valamit félreértettél. Nem főállású méhész szeretnék lenni, hanem jövedelem kiegészítésnek nagyon jó. Én nem tudom, hogy honnan veszed, hogy nem lehet belőle jól megélni. Nem tegnap kezdtünk el méhészkedni és hidd el, hogy megéri.

De nem is ez számít. Mindenképpen irodai munkát képzelek el magamnak. Elég ambiciózus vagyok.

2012. márc. 9. 21:18
 5/10 anonim ***** válasza:
Én azt nem értem, mi a kérdés?
2012. márc. 9. 23:56
 6/10 A kérdező kommentje:

Utolsónak még egyszer:

Ez szerintetek egy élhető jövőkép? 22/F

A kérdés után pedig a jövőkép... ez a jövőkép élhető? Munkaszerzés kapcsán, anyagi biztonság kapcsán...stb...

2012. márc. 10. 02:30
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Élhető jövőkép, igen:

Mélhészet:

- A napraforgó előállítások és a napraforgó vetőmag előállítások is nőnek 2012-ben, a méhcsaládok száma viszont kritikus! Ha főleg vetőmagtermeletetők tábláját szemelnéd ki, megbízhatóbb jövedelem realizálódhat.

- Németországban és az északi országokban drasztikusan lecsökkent a méhcsaládok száma. Délről és keletről próbálkoznak betelepítéssel, de nem sok sikerrel. (Termelési időszak alatti mozgatást értettem.)

Igazgatásszarvező diploma

- Nem a dipolma, hanem a nyelvtudásod és a számítógépes isemereteid a döntőek. Nem biztos, hogy állami szférában érdemes elhelyezkedni. Adminisztratív munkakörben, ahol angolt és németet is kérnek, ugyan azt, vagy magasabb jövedelmet is elérhetsz egy multinál. (Fókuszálj mg-i cégekre, vagy fejvadászcégeken keresztül keress, vagy némi ellenszolgáltatás ellenében keresnek ők neked!)

2012. márc. 10. 07:52
 8/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm előző. Végre valaki aki látja, hogy mennyire jó is ez a méhészet. De végülis az csak nekem jó, ha kevesen látják meg benne a lehetőséget.

A nyelvtudásom az meg van, a németet még fejlesztem középfokra. Magántanárhoz járok minden héten.

A számítógépes ismereteim elég magasak. Autodidakta módon tanultam meg kb. 9 éves koromtól. Office termékek használata, operációs rendszerek ismerete, tűzfalak kezelése, számítógéppark karbantartása. Ez mind magas fokon megy. Ugye korunk gyermeke vagyok :)

A diplomáról annyit, hogy egyelőre az állami szférában próbálok meg elhelyezkedni, de van egy rokonunk, aki egy német cég magyarországi vezetője. Húsvétkor jön haza Pestről meg fogom kérdezni, hogy tudna-e esetleg egy állást.

Egyébként jelentkeztem mesterképzésre is, egyetemi diploma megszerzésére.

2012. márc. 10. 13:14
 9/10 Flector 67 ***** válasza:
70%
Hogy a méhészetben nincs pénz? Max annak, aki nem ért hozzá.
2012. márc. 10. 14:52
 10/10 anonim ***** válasza:
Az nagyon jó és pozitv, hogy van jövőképed, de nekem úgy tűnik hogy itt semmilyen kérdés nincsen, csak világgá akartad kürtölni, hogy "ezt és ezt" fogod csinálni avagy tervezed, hogy fogod csinálni. Ami egyépként jó, legalább olvasunk valami pozitívat is:) De értem hogy más miért nem találja a kérdést. Aki szerint a méhészet nem jövedelmező: biztos jövedelmezőbb mint a kommunikáció vagy a rendezvényszervező diploma vagy akármelyik mondvacsinált "szakma", és még élvezhetőbb is.
2012. márc. 14. 03:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!