Milyen ívhegesztőt vegyek?
Soha életemben nem hegesztettem, ezért nem is tudom milyen készülékre lenne szükségem, miket kell figyelni vásárláskor...
Zártszelvények stb hegesztésére kellene (pl kerítés stb), amilyen dolgok egy háznál felmerülnek.
Azt sem tudom milyen árban szabad vásárolni, van pl ilyen güde ívhegesztő már 20ezer Ft-ért is. Ez megfelel ilyen célokra, vagy mit érdemes venni?
Pont ezt akarom elkerülni. :)
Tehát akkor vagy keresek egy olyan inverterest, ami nagyobb áramot tud (kb mennyi lenne a jó?), ami jóval drágább is lehet, vagy veszek olcsón egy nagyobb áramot bíró sima trafósat ugye?
A hegesztés nem varázslat, sok utánaolvasás és még több gyakorlás kell hozzá. 10 kiló pálcát is elkoptatsz, mire a munkáid nemcsak jók, hanem szépek is akár. Ez olyan, mint az autóvezetés: szuperelektronikus csodákban nem vezetni tanulsz meg, hanem belehalsz, de egy kispók vagy egy trabant megszokása után már bármit biztonsággal elvezetsz, és nem kockáztatsz sokat. Vennék a helyedben használtan egy egyszerű trafót, 10k körül, hosszasabb hegesztésekre bele kell tenni egy ventillátort és akkor nyomathatod folyamatosan. Mind az eddig felsorolt márkák kínaiak és gagyik, amiért többet kérnek, abban több a reklám. Ökölszabály, hogy kb. akkora vastagságú anyagot tudsz egy lépcsőben TELJES NYUGALOMMAL meghegeszteni, amilyen vastag az elektródád. Ha vékonyabb, akkor hamar átégeted, ha vastagabb akkor jól be kell gyökölni és sok réteg varratot egymés után felvinni. Házibarkács témában nekem még 2.5 mindig elég volt. Vékony lemezek, kipufogók, ipari mennyiségű és nagyon szép varratok, egészen a sarokban történő hegesztés CO készülékkel megy jól.
Szal ha IGAZÁN érezni akarod, vegyél egyszerű trafót. Elromlani nem tud, beázhat, dobálhatod, nem sajnálod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!