Milyen szerszámot vegyek? Túl sok féle van: Fortum, Extol (kraft+premium), King Tony, Genius tools, Beta, BGS, Jonnesway, Metabo, Würth, Yato, Güde, Einhell, FERM, Licota, Ellient. Melyik milyen minőség? Mit érdemes venni? Esetleg ki mit használ?
Azok közül, amiket felsoroltál, én a Betat, metabot, Würthöt ajánlom. Ezek biztos jó márkák. A többit vagy nem ismerem, vagy nem túl jók, bár azért azok sem a "no name" kínai szerszámok kategóriájához tartoznak.
Ha elektromos gépről van szó, akkor a Makitáról, esetleg a Bosch ipari kategóriás gépeiről se feledkezzünk meg.
Szia, én a Genius-t és a Betát tudnám ajánlani.A Genius nagyon megbízható,árban is korrekt, strapabíró szerszámok. Persze törésgaranciás mind, nem hiába...
Beta is nagyon jó, árba viszont jóval drágább.
Ajánlom figyelmedbe a [link] és a [link] webáruházakat.
Megbízhatóak, gyorsan teljesítik a rendeléseket, és a legfontosabb nagyon jó áron értékesítenek.
a második válaszoló elég nagy hülyeséget írt, mivel a Makita az a faiparban jeleskedik a Bosch meg inkább fémiparban pl. egy bosch sarokcsiszoló sokkal jobb mint egy makita, de mondjuk fúrógépben pedig pont fordítva.
A BETA szerszámokról ki lehet jelenteni hogy a világon a legjobbak :) a würth is jó ;)
Bosch ipari és "nem ipari" közt a színébe van különbség, motortekercselő ismerősöm mondta, hogy ugyan az van mind a kettőbe, ugyan az a műanyag rajta, ugyanaz az összes alkatrész, csak színe más. (nekem is mutatott mert én se akartam elhinni)
Én ugyan egyébként villamosipari szerszámokat használok, de knipex pl a kedvencem. Csavarhúzóba is, meg fogókba is jót csinál. Kábelvágóját nem néztem, de ahogy elnéztem eléggé odaver kateg. Kulcsokba (céges) tona-t használok, racsnisa bírja még, de nagyon olyan mintha a racsni elkezdett volna kikopni. Villáskulcs/csillagkulcs kombója viszont elég jó minőségű.
Fúrószárat azt amit találtam fekete hss-t azt használok, több is van minőség szerint, itt inkább köszörülésen múlik.
Menetfúrót a raktáros ímmel ámmal adott, ami gép nekem, kézire ezt használom, szerintem ez is elég jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!