Hegesztés helyett milyen módszert lehetne alkalmazni a kilyukadt kazánom befoltozására?
A már előttem szólok ötlete, mi szerint: - először egy két komponensű gyurmaragasztót raktam a szivárgó részre, majd ezt bekentem kályhatömítővel - nekem is kielégítő eredménnyel sikerült. Hozzátenném még, hogy valamivel több mint egy évig sikerült így meghosszabbítanom a kazán életét. De a teljes elhalálozása előtt további 2 helyen is kilyukadt még. Ezek után úgy gondoltam nem vesződök vele tovább, mert a 3. lyuk már túl nagynak bizonyult a foltozgatáshoz.
Nem szeretnék reklámozni, de én a két féle tömítőanyagot az egyik jól ismert barkácsáruházban vettem:
gyurmaragasztó: [link]
kályhatömítő: [link]
Ugyanez a problémám nekem is. Vegyes tüzelésű (talán Totya típusú) kazánomban a rács alatt az első két befűtés után víz jelent meg. Úgy sejtem, hogy a rács egyik belső sarkánál van a lyuk. Arra gondoltam, hogy először leengedem a vizet, majd kívülről tömítőpasztát alkalmazok, végül a feltöltés után még a vízbe önthető szivárgás tömítőt is alkalmazok. Kérdéseim:
- Jó lehet ez az elgondolás ? A lyuk végülis majdnem a tűztérben van.
- Kívülről alkalmazható tömítőként a SOUDAL vagy a kétkomponensű BISON paszta a jobb ?
- Szivárgásgátló folyadékként a vízüveg, a Fernox Leak Sealer F4 vagy a BCG24 tömítő folyadék a jobb ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!