Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Hegesztés helyett milyen...

Ceri kérdése:

Hegesztés helyett milyen módszert lehetne alkalmazni a kilyukadt kazánom befoltozására?

Figyelt kérdés
A kazán vegyes tüzelésű. A lyuk csak néhány mm2-es, de olyan helyen van ahol nem férek hozzá. valami ragasztó v. tömítő ányagra gondoltam, de nagy hőt kellene elviselnie, mert a kazán belsejében a füstnyílás közelében van. Mi a megoldás? ezen a helyen gondolom több száz fok van.
2009. máj. 14. 16:14
1 2
 11/17 anonim válasza:
Kazán foltozáshoz keresek tömítő tapaszt.Az első válaszban ajánlott Berner féle tömítő nem alkalmas kazán foltozására a gyártó tájékoztatása szerint. A ragasztorszag honlap már nem működik. Megtudnátok mondani a termék pontos nevét amivel hegesztés nélkül lehet javítani?
2010. júl. 29. 10:45
 12/17 anonim válasza:

A már előttem szólok ötlete, mi szerint: - először egy két komponensű gyurmaragasztót raktam a szivárgó részre, majd ezt bekentem kályhatömítővel - nekem is kielégítő eredménnyel sikerült. Hozzátenném még, hogy valamivel több mint egy évig sikerült így meghosszabbítanom a kazán életét. De a teljes elhalálozása előtt további 2 helyen is kilyukadt még. Ezek után úgy gondoltam nem vesződök vele tovább, mert a 3. lyuk már túl nagynak bizonyult a foltozgatáshoz.

Nem szeretnék reklámozni, de én a két féle tömítőanyagot az egyik jól ismert barkácsáruházban vettem:

gyurmaragasztó: [link]

kályhatömítő: [link]

2010. dec. 3. 23:24
 13/17 anonim válasza:
Most épén is ebben a problémával kűzködök ,valaki esetlek tudna segíteni??????????
2011. dec. 14. 10:06
 14/17 geozoli válasza:

Ugyanez a problémám nekem is. Vegyes tüzelésű (talán Totya típusú) kazánomban a rács alatt az első két befűtés után víz jelent meg. Úgy sejtem, hogy a rács egyik belső sarkánál van a lyuk. Arra gondoltam, hogy először leengedem a vizet, majd kívülről tömítőpasztát alkalmazok, végül a feltöltés után még a vízbe önthető szivárgás tömítőt is alkalmazok. Kérdéseim:

- Jó lehet ez az elgondolás ? A lyuk végülis majdnem a tűztérben van.

- Kívülről alkalmazható tömítőként a SOUDAL vagy a kétkomponensű BISON paszta a jobb ?

- Szivárgásgátló folyadékként a vízüveg, a Fernox Leak Sealer F4 vagy a BCG24 tömítő folyadék a jobb ?

2012. szept. 29. 08:34
 15/17 anonim válasza:
mekkora lyukat lehet a ragasztóval betömíteni ?
2012. nov. 27. 16:33
 16/17 piccuri válasza:
Ha egy kazán kilyukadt akkor a hegesztés sem biztos, hisz a lyuk környékeén is elvan vékoonyodva a lemez és a hegesztés hőlyétől ott fog elégni, ha egyáltlán nem "szúrja" át a pálca a lyuk mellett. talán a kétkomponensű hőálló gyúrmaragaszrtó vagy paszta esetleg segíthet.
2021. febr. 20. 08:44
 17/17 f ati válasza:
Sziasztok valaki írja már le a pontos linket hol lehet ezeket megvenni sajnos egy cipőbe toporgunk!
2023. febr. 26. 14:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!