Tömés háznál lehet ezt alkalmazni?
A házakat ugye kívülről szokták szigetelés gyanánt hungarocellel burkolni, majd festeni. Ez szép külsőt ad neki. Arra gondoltam, hogy mivel tömés házban lakom, megcsinálnám én is ezzel a technikával, csak belül. Sajnos a falak folyton hullámosak maradnak egy renoválás után. Soha nem sikerül olyan szépen megcsinálni, mint pl. egy téglafalnál. És vizesedik is a fal, aztán elkezd potyogni a vakolat. Kívülről viszont nem alkalmaznám, csak belülről. Mi a véleményetek?
Jó lenne szigetelésre is? És lehetnének ezzel nekem is szép falaim bent a lakásba....
Abszolut nem értek ehhez, ezért kérem a tanácsokat. Előre is köszönöm
Jesszus, nehogy megcsináld!!
Szigeteld le alulról a falat! Így megoldod a vizesedést. Ha nagyon nem értesz hozzá, akkor hívj szakembert, de nehogy engedd, hogy ilyen beinjektálós módszerrel csinálják, mert a gatyád rámegy. Vágják át a falat és kátránypapírral csinálják meg, olcsó, de ugyanúgy jó. Házilag is elkészíthető.
Pár hónap alatt kiszárad a fal, utána lehet vakolni, mondjuk tavasszal. Ki lehet glettelni a falakat egyenesre, csak sok türelem kell hozzá. Épp ezért ezt inkább házilag csináld, mert a mesteremberek általában nem foglalkoznak ilyesmivel, elvégre nekik mindegy, hogy hullámos-e a fal.
De semmiképp ne burklod le a falat, mert ez "élő" fal, lélegeznie kell! Ugyanezért ne fess rá diszperzittel és rokonaival, mert akkor újra penészedni fogsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!