Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Szigetelném a házat milyen...

Szigetelném a házat milyen vastag nikecellt tegyek amit meg tudok fizetni és hatásos is?

Figyelt kérdés
2011. jún. 6. 15:42
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.Azt hiszem a 10 est választom.
2011. jún. 7. 10:33
 12/18 anonim ***** válasza:
A 10 nem rossz. Azért fontold meg, milyen érzés lesz pár év múlva újra kifizetni az állványozást, a munkát, a ragasztót, a színt, ha majd mégis vastagabbat szeretnél... Ezt mindet megspórolhatod, ha most teszel fel vastagabbat.. ;)
2011. jún. 7. 13:19
 13/18 anonim ***** válasza:
Nem tudom, hány m2-ed van, de egy 10x10-es egyszintes háznál kb. 100m2 szigetelendő felület van. Ha 10cm helyett 15-öt teszel, az csupán (100m2*0.05m=5m3 EPS) 50-60eFt pluszköltség!!!
2011. jún. 7. 13:23
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
de a hosszabb dűbel is drágább, meg több háló is kell, meg szélesebb rákányok.... de persze nem árt, ha vastagabb (ha nem néz ki hülyén a tető miatt)
2011. jún. 7. 13:30
 15/18 anonim ***** válasza:

61%-os, te csuda vagy a tetőddel :D

Kérdező: ne így válassz szigetelést. Nézd meg, melyik mennyivel csökkenti pontosan a ház hőleadásának a csökkentését, aztán vesd össze a fűtés, meg ha van, a klíma teljesítményével és árával. Ki tudod számolni, hogy melyik szigeteléssel pontosan mennyit takarítasz meg, ki tudod számolni, melyik pontosan mennyibe kerül, és ez alapján meglátod, mi az, ami belátható időn belül behozza az árát. Olyat érdemes venni, ami max. 5 éven belül megtérül.

Az, hogy hasunkra csapunk, na jó, legyen 10 centi, nem valami jó megoldás, nem tudod, mennyit fog számítani, könnyen lehet, hogy most beleölsz egy rakás pénzt, és 20 év alatt sem térül meg, holott ha rádobnál 20-30%-ot, az 2-3 éven belül behozná az árát. Szánj rá annyi időt, hogy kiszámolod, általános iskolás matek- és fizikatudás elég hozzá.

2011. jún. 7. 16:31
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok!

Biztosan mindenkinek igaza van!

Én csak a saját tapasztalatomat írom le.

Két házunk van egy telken, az elsőn 8 cm a másodikon csak 5cm /"húúú az kevés,semmit sem ..."/.

Ennyire volt pénzünk, mert bizony néha az 50-60 ezer is sok.

Nem bántuk meg.

A legdrágább gáz számlánk összesen /kb:110 n2/ nem haladta meg a 16 000 ft /nem átalány, beolvasásos/.

Még a vékonyabbnál is érezni lehetett azonnal a változást.

Biztos, hogy jobb a vastagabb, de nem mindig futja rá.

2011. jún. 7. 18:08
 17/18 A kérdező kommentje:
lEGUTOLSÓNAK IGAZA VAN 50-60 EZER IS SZÁMÍT.Persze hogy tennék én 20 centiset is de arra nem futja.
2011. jún. 7. 19:08
 18/18 anonim ***** válasza:

"50-60 EZER IS SZÁMÍT"

Nekem is, de én inkább a szín felrakásával vártam. Van akinek a szín, van, akinek az energiahatékonyság számít. Nem vagyunk egyformák, ettől szép a világ! ;)

(Kiszámolni a megtérülését pedig csak akkor tudod, ha ismered a jövőbeli energiaárakat.)

2011. jún. 7. 21:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!