Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Szigetelném a házat milyen...

Szigetelném a házat milyen vastag nikecellt tegyek amit meg tudok fizetni és hatásos is?

Figyelt kérdés
2011. jún. 6. 15:42
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
Erre nem lehet konkrét választ adni. Mennyit tudsz megfizetni? Minimum 15 centit érdemes, de persze valamennyit a kevesebb is szigetel, csak nyilván nem annyit.
2011. jún. 6. 15:46
 2/18 anonim ***** válasza:

Ez a minimum 15 cent természetesen nem igaz. Ha túl vastag (pl 15 cm), akkor már hólyén fog kinézni a ház teteje, mert alig less túllógás.

Inkább maximum 15 cm. Az enyémen 8cm van.

2011. jún. 6. 15:48
 3/18 anonim ***** válasza:
Amúgy az enyémen (8cm) a ház szigetelt felülete kb 100 négyzetméter, és így került hálóval, kezdősínnel, élvédőkkel, rügzítő tüskével, ragasztóval (szín nélkül) kb 180-200ezer fortinba. Ez csak az anyag ára volt. (munkadíj nem volt, mert én csináltam:)
2011. jún. 6. 15:53
 4/18 anonim ***** válasza:

Jó, de akkor most mi számít a hatásosságnál?

Passzívházak adatait nézve: szürke polisztirol, ásványgyapot, cellulózrost szigetelésből 30 cm kell, hogy a ház hőleadása a megengedettre csökkenjen (és az nem nulla!!). Grafittartalmú szürke polisztirolból 24 cm kell, poliuretánból 20. Vákuum-panelből valóban elég minimális, 6 cm. Forrás: [link]

Nyilván bármiből bármilyen vastag szigetelés számít, de nem mindegy, hogy mennyit. Egyáltalán nem biztos például, hogy túl vékonyat érdemes felrakni, mert könnyen lehet, hogy egyszerűen soha nem térül meg az ára.

Más: úgy gondolom, hogy egy hőszigetelés esetében inkább a szigetelés hatékonyságát illik tekintetbe venni, mint azt, hogy hogy mutat a tetővel. Mert rátenni még két sok cserepet és csinálni egy új ragalját egyáltalán nem lehetetlen. Így a kecske is jóllakik, stb.

2011. jún. 6. 17:20
 5/18 anonim ***** válasza:
Nagyobb tetőhöz hosszabb szarufa kell (hiszen valamire rá kell rakni az a plusz két sor cserepet). Az meg elég húzós ráadásul nem kis munka. Gyakorlatilag az egész tető lebontása, majd újraépítése.
2011. jún. 6. 18:10
 6/18 anonim ***** válasza:

Én már szigeteltem párszor és eddig 7, 8 és 10centis hungarocellt raktunk.

Egyik háznál 7 centis volt és amikor kész lett a szigetelés és bementünk akkor már érezhetően jobb idő volt bent mint előtte.

2011. jún. 6. 21:35
 7/18 anonim ***** válasza:
Nem csak a párkánydeszka lesz "kisebb" ha 15 cm-est raksz hanem az ablak is annyival lesz beljebb, annyival nagyobb könyöklőket kell venned stb.
2011. jún. 6. 21:37
 8/18 anonim ***** válasza:
51%
Jó, én leírtam az érveim, akkor vegyél vékonyat, igaz hogy nem szigetel, de legalább nem kell ablakpárkányra pénzt kiadnod :D
2011. jún. 6. 21:40
 9/18 anonim válasza:
8assal szoktuk általában. Bőven elég sztem.
2011. jún. 7. 00:09
 10/18 anonim ***** válasza:

"8assal szoktuk általában. Bőven elég sztem."

Nos, az ilyen véleményekre szoktam azt mondani, hogy rendben, rakok csak 8-at, ha fizeted a plusz fűtésköltségemet...

Én 20-at raktam.

Alapvetően ezt tervezni kell, meg lehet mondani, hogy minden egyes plusz cm mennyi energiát spórol meg. Nyilván ahogy vastagszik a szigetelés, egyre kevesebbet. A 8 az abszolút minimum, felújításnál mondjuk 15-20 meg a maximum. A kettő között tegyél annyit, amennyit megengedhetsz magadnak. Megtérülést csak akkor számolj, ha ismered a jövő energiaárait. Ha nem ismered, akkor hidd el, az energia drágulni fog, a most feltett vastagabb szigetelés miatt pedig később nagyon áldani fogod az előrelátásodat.

Tehát tegyél minél többet, de _minimum_(!) 8-at! Az EPS olcsó dolog, ne ezen spórolj!

2011. jún. 7. 00:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!