Milyen csiszolóval tudom leszedni a festéket a kerítésről?
Figyelt kérdés
Sziasztok!
Valami ilyesmi (netes kép: [link] kovácsoltvas kerítésünk van, fehér. Már sok helyen lepattogzott róla a festék, és néhol kicsit rozsdás is. Úgy gondoltam nekiállok átfesteni, de előtte le kellene szednem a meglévő festéket. Mivel tudom ezt megtenni? Csiszolóvászonnal? Van olyan kézi gép, ami lecsiszolja?
Köszönöm a segítséget, sajnos nem értek ehhez.
2011. máj. 7. 13:38
11/12 anonim válasza:
kromofág az lemarja nem kis idö után vagy sósav100% a kapu is eltunnik nem lesz gond vele töbet :D
fleksz csiszolopapiros korongal
12/12 anonim válasza:
Én is ugyanezzel küzdök így sok idő után. "EXTOL drótcsiszoló fazékkefe 65mm", amit használok, azt hasonlóan szemből kell rányomni, mint a kocsiknál a polírozót, nem oldalról, mint a sima drótkefe korongot. Ez még a leggyorsabb, de 5-6 réteg festék van rajta, és baromi sok idő a csupasz fémig leszedni, plusz annyira porol, hogy ennyire retkes még soha életemben nem voltam semmilyen munkától, még fal csiszolástól sem, pedig kint csinálom. Mindenképp arcvédő maszkot javaslok, lehetőleg pormaszk és plusz egy szemüveg is jó, ha van alatta, mert befújja a port alája is. Plusz zárt ruha, mert szórja a sörtéket a korong. Kész szauna ebben a melegben. Szerintem nem kell félni attól, hogy elszabadul, vagy hogy szétrobbanik a korong, elég masszívnak tűnik. Ami kimondottan rossz ebben a megközelítésben, hogy igazából nem ez az, amire szükségem lenne. Ha tudnám alacsonyabb fordulatszámon járatni, vagy esetleg valami finomabb koronggal csiszolni, akkor könnyebben haladnék, mert tényleg csak a lepattogzottat szedné le, nem az egészet mindenestül. A kézi módszernél azért még ez is jobb. :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!