Kinek a dolga lenne, ha szerelés van:?
Albérletben lakom (első) és a főbérlő hívott szerelőket...akik tőlem akartak hosszabítót kérni, mert ők nem hoztak, tovább még nem hoztak glettet és fúgázót, ezért mindent gipsszel oldottak meg...
Nekem kellene ilyesmiket itthon tartanom???
Ja, és a betondarabokat az én kissöprűmmel és lapátkámmal húzták össze, de a kavicsokat már meghagyták nekem. Ez így rendben van? Márminthogy én gondoskodom a takarítóeszközökről is és a végén még enyém a romeltakarítás is?
Világosítsatok fel kérlek, mert ez az első szerelési felnőtt élményem. Ez így kell legyen?
Glettet és fugázót hozniuk kellett volna (bár korábban gipsszel gletteltek, amikor még nem volt külön glettanyag, uh. ez nem gáz). Ha nem hoztak hosszabbítót, és te tudtál adni, az sem gáz. Az meg a szerelők szokása, hogy megcsinálnak valamit, a koszt meg otthagyják (Tisztelet a kivételnek, de ilyen alig van.)
Ha a főbérlő nem lakik ott, akkor az a logikus, hogy te ott vagy és megoldod (hacsak nem egyeztetek meg máshogy).
Tapasztalatból azt kell mondanom, hogy örülj, hogy egyáltalán megcsináltatta meg kifizette, és neked csak takarítani kell. Sok helyen úgy kell könyörögni, hogy megcsináltassa vagy kifizesse, pedig a főbérlő dolga...
Nem csak az én előnyöm, ha valami meg van csinálva a lakásban, én sem fogok örökre ott maradni. Ez csak befektetés a főbérlőnek.
És nem volt hosszabítóm, miért lenne, így el is mentek egy órára "szerezni".
Nem a kosszal van a bajom, magam után is szoktam takarítani, de azt furcsállom, hogyha valaki kosszal járó munkát végez, akkor nincs nála semmi takarítófelszerelés.
???
Miért, ha elmész orvoshoz, akkor mielőtt megvizsgál levetkőztet, utána meg felöltöztet? Hiszen pucérsággal járó munkát végez...
Nem lenne gáz, ha összetakarítana maga után a vízszerelő pl, de végülis ha a víz csak a csapból folyik, máshonnan meg nem, akkor elvégezte a dolgát. Ő meg nem a takarítószemélyzet.
Ha zavar, hagyd ott, aztán szólj a főbérlőnek, hogy jöjjön takarítani.
(Azt meg végképp nem értem, hogy miért felháborító, hogy feltételezték, hogy lehet hosszabbítód. Végülis az egy normál használati tárgy.)
EMBEREK!!! TI ELMENNÉTEK ESZKÖZÖK NÉLKÜL DOLGOZNI VALAHOVA, HÁTHA A MELÓ HELYÉN MAJD ÚGYIS LESZ?
(
Az orvosos párhuzam is bicsaklik, mert nem a vetkőztetés/öltöztetés a megfelelése, hanem mondjuk a spatula (mert mondjuk nála nincs, de hátha nálam igen...végül is azt is lehet patikában venni ezzel az erővel)
"Világosítsatok fel kérlek, mert ez az első szerelési felnőtt élményem. Ez így kell legyen?"
Most ezen mit nem értesz, hogy mindenki azt írja, hogy ez az általános??? :)
A saját munkaeszközét magával vitte, ha jól vettem ki a szavaidból, a hibát elhárította.
Lesznek még "különös" "első felnőtt élményeid".
Hát, kb igen :)
(És kőművessel még nem is volt dolgod... Mesélhetnék...)
Próbáld viccesen felfogni :)
Nagy problémák ezek:)))
Az van, hogy valahol igazad van, a "mesternek" vinnie kellett volna cuccot, de ne várj sokat tőlük a legtöbb dolgos, de egyszerű ember. Kár kibuknod ilyeneken, mert apróság.
Az, hogy tőled kértek lapátot meg hagytak egy kis koszt a legjobbaknál is előfordul. nem kell ezen kiakadni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!