Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Talákoztatok-e, volt-e már...

Talákoztatok-e, volt-e már valakinek csótányokkal dolga?

Figyelt kérdés
Volt már a lakásban csótány? Hogy tudtátok elviselni? Megmássza az embert álmában? Nekem iszonyatosan bogár fóbiám van, tegnap éjjel láttam egyet a fürdőszobában, és ezért érdekel.
2010. jún. 10. 13:29
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Para helyett hívd ki a csótány irtókat, mert elszaporodnak és éjszaka mászkálni kezdenek mindenfelé.

Gusztustalan jószágok.

2010. jún. 10. 13:43
 2/12 A kérdező kommentje:
Köszi a kommentet. Sajnos jelenleg még másra kell a pénz. Inkább valami házi fortélyokra várok, esetleg azokkal el lehetne űzni őket? Illetve milyen gyorsan szaporodnak ezek a dögök? Már hárommal találkoztam a konyhában is, de azokat megöltem! :-D
2010. jún. 10. 14:26
 3/12 anonim válasza:
Panelban állandó lakótársaink voltak ezek a dögök. Másfél éven keresztül járt a csótányirtó, aki valami undorítóan büdös szert használt, (azóta is rosszul vagyok, ha rágondolok) de semmit nem ért. Nálunk sajnos a konyhában találták meg a számukra ideális helyet a vizesblokk körül. Gondolhatod, kaját nem hagyhatsz kint, stb. Egyszer vettem dühömben egy –Mortein-- csótány és rovarölő sprayt, (kb. 1000 ft) mint utolsó próbálkozásom, hogy kiírtsam őket, és néhány használat után egy darabot nem láttam. Fal mentén a földön, párkányoknál, vizes blokknál, sőt küszöböknél fújtam belőle, hogy egyik helyiségből a másikba ne meneküljenek. szóval kipurcantak. ja, és kellemes citromos illata volt, ami meg is lepett. Próbáld ki te is, hátha beválik nálad is. biztos vannak még hasonló szerek, pl raid/reid (nem tudom, hogy kell leírni), de én csak ezt próbáltam.
2010. jún. 10. 15:06
 4/12 anonim ***** válasza:
74%

na ne bosszants, hogy 1000ft-ot nem bír ki a családi kassza! akkor nem félsz eléggé, ha sajnálsz ennyit áldozni magadra.

egyébként én is találkoztam tegnap éjjel a nappali közepén eggyel. szerencsére a barátom volt olyan készséges, és agyontaposta. én meg közben lábon kihordtam egy infarktust :D

soha az életben nem láttam még ilyen közelről efféle randa állatot...

ma vettünk 1 flakon raidet, kb 1000, ismétlem ezer ft-ért, és fújtunk, ahova csak tudtunk. nekünk megér ennyit, hogy nem lesz csótánytelep a kérónk...

2010. jún. 10. 23:34
 5/12 anonim ***** válasza:
Mi a lakotarsaimmal egyreszt a csotanyok miatt koltoztunk el egy lakasbol:) Egyszer megjelentek es utana vege...jonnek s jonnek s szaporodnak vagy en nem tudom, de nem tunnek el. Mi csotanyragasztokkal es heti haromszor nagytakaritas taktikaval probalkoztunk, felig- meddig bevalt de nem volt teljes a siker. Elviselni egyikonk sem tudta oket ig
2010. jún. 11. 08:15
 6/12 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Ezer forint tényleg nem vág földhöz, és Én nem is ilyen összegre gondoltam mikor írtásról beszélek, hanem ha kihív az ember egy szakit erre a dologra, az kerülhetne esetleg egy nagyobb összegbe. Szóval kipróbálom azt a sprét amit az előbbi kommentező írt. Mégegyszer köszi a figyelmet! :-)
2010. jún. 11. 08:34
 7/12 A kérdező kommentje:
Sajnos nem kaptam Mortein sprét, hanem vettünk helyette Protect-et. ... Egy kalap szrt se ér. A nagytudású bábolna bió terméke. Minket majdnem kiűzött a lakásból, de a dögök vígan jönnek még tőle. Most már három napja fújom folyamatosan a lakást. Elfogyott a palack, és éppen az előbb ütöttem agyon kettőt, olyan helyen mászkáltak, ahová fújtam a sprét. ... Szóval várom a kedves hozzászólókat, hogy szerintük mit tegyek?
2010. jún. 20. 00:55
 8/12 anonim ***** válasza:
Nálunk is voltak csótányok, kb 3 hónapig. Férjem vett valami csaléteket nekik. nem emlékszem sajnos a nevére, de megpróbálok utánanézni neked. Látszott a csaléteken, amiket több ponton kellett kihelyezni, hogy ették. Azt írta, ha jól emlékszem, hogy megeszi és elpusztul, s az elpusztult bogarat is a többi elfogyasztja. Így amelyik megeszi az elhullott bogarat, annak is annyi. Majd írok, ha találtam valamit.
2010. jún. 20. 07:58
 9/12 anonim ***** válasza:

Előző vagyok. Ezt találtam róla. [link]

Nem emlékszem,hogy milyen márkájú volt, de kinézetre ugyanez volt.

És szárazon kell tartani a fürdőben és a konyhában is mindent, mert víz nélkül nem tudnak élni. Én anno a konyhaszekrényből mindent kipakoltam, totál üres volt minden. A mosogatás után is elpakoltam, s szárazra töröltem az egészet. Ronda állatok, én is féltem, undorodtam tőlük. Mai napig nem tudjuk mivel hoztuk haza. Örülök, hogy azóta egy darab sincs. Neked is sok sikert az írtáshoz! :)

2010. jún. 20. 08:07
 10/12 anonim ***** válasza:

A bábolna bio cuccok nekünk sem váltak be, a darázscsapdájuk sem ér fabatkát se.

A Raid csótányírtóját keresd, előbb-utóbb valahol rábukkansz egy elfekvő flakonra, ami csak rád vár a boltban a polcon. Ne feleljtsd befújni a szellőzőket is, onnan is vígan jönnek.

Ha nagy a baj, szólj a közös képviselőnek, köteles megszervezni a házban a csótányírtást, kijönnek és lakásonként kb. 1000-1500 ft-ért elvégzik az irtást. Nagyon büdös, de ha egyszerre, mindenkinél irtanak, tényleg eltűnnek a dögök. Az a baj, hogy mindig van egy-két szerencsés túlélő, amelyik el tud valahol bújni egy hozzáférhetetlen zugban (pl. a falakban futó vezetékek mellett), ezek aztán megint családot alapítanak. Ha egyszer megjelentek a társasházban, szinte biztos, hogy időről időre irtani kell, mert újra elszaporodnak.

2010. jún. 20. 09:25
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!