Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Szerintetek van értelme egy...

Szerintetek van értelme egy régi, olcsó kvarc férfi karórát odaadnom egy órásmesternek? Tudna abból reálisan bármit alkatrészként hasznosítani? Vagy őneki is csak szemét lenne?

Figyelt kérdés

Sajnos nem is szép. Sötétkék, szóval a színe legalább passzolna a férfi viselethez, de még a számlap gagyi designján is látszik, hogy egy boltból is háromezer forintos, legalsó kategóriás Atlas-for-Men széria példánya.

[link]

(igen, nem én fotóztam, most nincs mivel... de úgy néz ki, hogy neten találtam egy ugyanígy kinéző darabot)

tegnap 14:52
 1/5 anonim ***** válasza:
40%

Ez nem felhúzós, rugós, fogaskerekes óra?

Add oda neki , aztán ha tudja használni tudja , de nem valószínű.

HA kvarc akkor abba nincs alkatrész.

tegnap 14:56
 2/5 A kérdező kommentje:

"Ez nem felhúzós, rugós, fogaskerekes óra?"

Sajnos tuti nem. Lengetésre nem mozdul a másodperc-mutató, és csak egy korona van az oldalán, ami meg csak kihúzott állapotban mozgatja a percmutatót.

Tudom, sem a számlapon, sem a hátsó fedlapján nincs rajta a "Quarz" felirat, de én fogadni mernék, hogy ez más nem lehet.

tegnap 15:15
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

#1, ne beszélj zöldségeket.

A "kvarc" csak az idő mérését szolgáló rész (a te képességeidhez leegyszerűsítve), de ha mutatós az óra, akkor kell bele mechanika (fogaskerekek) ami mozgatja a mutatókat.

Amire te gondolsz az az LCD kijelző, abban valóban nincsen semmilyen mechanikus alkarész, de ha vetted volna a fáradságot hogy ránézz a képre, látnád, hogy itt mutatók vannak.

Kérdező: ez a "márka" a legócskább divatmárkák közé tartozik, újkori értéke is nagyjából annyi amennyi az előállítási költség, meg amit rádobnak pár eurót.

Egy órás nem igazán tud vele mit kezdeni. A szíj filléres műbőr, a tok anyaga a legócskább fémötvözet, már ha nem műanyag. Még újonnan sem okozna semmi izgalmat egy órásnak, hát még használtan.

Dobd ki nyugodtan, csak kellemetlenséget okoznál az órásnak, mert ha egy kis empátia van benne, nem fogja megmondani hogy hulladék, mert nem akar megbántani, de közben azon járna az esze hogy most éppen bütykölhetné a következő órát, ehelyett veled kell jópofiznia.

tegnap 15:23
 4/5 anonim ***** válasza:
Esetleg a szemét helyett, el is ajándékozhatnád, mivel ha vannak benne apró fogaskerekek - amik a mutatókat mozgatják - annak egy barkácsoló steampunk rajongó tudna mit kezdeni. Felteheted online piactérre ingyen elvihetőnek pl-
tegnap 17:11
 5/5 A kérdező kommentje:

"el is ajándékozhatnád"

Hát de erre kérdeztem rá alapból!

De amúgy steampunk cosplay-es mire tudna díszíteni ilyen apró fogaskerekeket?

Én kvarc zsebórát láttam már felnyitva, 3 alkalommal 3 különböző darabot, és mindegyikben maga a teljes funkcionális szerkezet valójában jó, ha a harmadát kitette a benne levő térnek. Szóval ha ebben is az van, akkor azok tényleg nagyon aprók lennének.

tegnap 22:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!