Van értelme ezt csinálni a ventillátorral?
Van egy 12cm átmérőjű, felesleges számítógép ventillátorom, 90 köbméter a légszállítása óránként. Rákötöttem egy 12V-os régi tápegységet, gyönyörűen működik. Arra gondoltam, hogy odaraknám az ablakhoz éjszakára befelé fújással, hogy a kinti hidegebb levegőt befújja (beszívja) a lakásba. Van ennek értelme, fog ettől hűlni bent a levegő?
Köszönöm szépen!
Nagyon kevés levegőt mozgat meg, de ha egy forró, szélcsendes éjszakát veszünk, és még az ablak magassága sem nagy, a döglesztő hőségnél ez is jobb. Sőt, az általa keltett minimális légmozgás még a hőérzetet is csökkentheti.
Szerintem jól gondolod, az ablak aljánál tett befújás fent meleget visz ki.
Persze, ha a kinti fal forró a napsütéstől, meggondolandó a buli, mert még ronthat is a szoba klímáján.
Ha minden megvan hozzá, akkor mi akadályoz meg abban hogy kipróbáld?
Nálam használ valamennyit. Főleg amikor áll a levegő és semmi légcsere nincs a ház és a külső tér között. Érezhetőbben frissebb reggel a levegő. Bár én falun lakom, itt nincs annyi beton (ami van azt este fellocsolom és lehül hamar) és vissza tud hülni a környezet.
Tettem a ventillátorra egy csövet hogy ne szerteszanaszéjjel fújja a levegőt, hanem kicsit konceltráltabban és lehessen irányítani is. Egy régi 100 darabos CD/DVD csomagolásából csináltam. (az optikai lemez is Ø12 centi). A venti alsó részére ragasztottam hablemezből egy csíkot, így nem viszi át a rezonanciát az ablak keretére, nem búg.
Ha úgy érzed használ, vehetsz még ventillátort, újonnan is egész olcsón lehet ezeket beszerezni.
Elképzelhető, tavaly volt egy éjszaka mikor éjfélkor kint 27 fok volt….
Ilyet én is csinálok , de egy mikróból kiszedett ventillátorral.
Az is kb 12 cm és szépen megforgatja a levegőt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!