Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Van értelme ezt csinálni a...

Van értelme ezt csinálni a ventillátorral?

Figyelt kérdés

Van egy 12cm átmérőjű, felesleges számítógép ventillátorom, 90 köbméter a légszállítása óránként. Rákötöttem egy 12V-os régi tápegységet, gyönyörűen működik. Arra gondoltam, hogy odaraknám az ablakhoz éjszakára befelé fújással, hogy a kinti hidegebb levegőt befújja (beszívja) a lakásba. Van ennek értelme, fog ettől hűlni bent a levegő?

Köszönöm szépen!

jún. 20. 07:45
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha kint hűvösebb van, akkor egy cseppecskét segít, de csak akkor.
jún. 20. 08:30
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon kevés levegőt mozgat meg, de ha egy forró, szélcsendes éjszakát veszünk, és még az ablak magassága sem nagy, a döglesztő hőségnél ez is jobb. Sőt, az általa keltett minimális légmozgás még a hőérzetet is csökkentheti.

Szerintem jól gondolod, az ablak aljánál tett befújás fent meleget visz ki.

Persze, ha a kinti fal forró a napsütéstől, meggondolandó a buli, mert még ronthat is a szoba klímáján.

jún. 20. 08:30
 3/9 anonim ***** válasza:
14%
30°C-ból ezzel talán tudsz csinálni 29,8°C-ot. Hajrá!
jún. 20. 09:05
 4/9 anonim válasza:
68%
3, Éjszaka 30 fok van kint? És ugyanekkor a lakásban is ennyi van? Hol van ilyen, Ausztráliában? De mondjuk ha kint van 20 fok, a lakásban meg 25, akkor kérdező ventije nem fog bevinni egy szem hideg levegőt sem? Fizikából hanyas voltál?
jún. 20. 11:14
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha minden megvan hozzá, akkor mi akadályoz meg abban hogy kipróbáld?

Nálam használ valamennyit. Főleg amikor áll a levegő és semmi légcsere nincs a ház és a külső tér között. Érezhetőbben frissebb reggel a levegő. Bár én falun lakom, itt nincs annyi beton (ami van azt este fellocsolom és lehül hamar) és vissza tud hülni a környezet.

Tettem a ventillátorra egy csövet hogy ne szerteszanaszéjjel fújja a levegőt, hanem kicsit konceltráltabban és lehessen irányítani is. Egy régi 100 darabos CD/DVD csomagolásából csináltam. (az optikai lemez is Ø12 centi). A venti alsó részére ragasztottam hablemezből egy csíkot, így nem viszi át a rezonanciát az ablak keretére, nem búg.

Ha úgy érzed használ, vehetsz még ventillátort, újonnan is egész olcsón lehet ezeket beszerezni.

jún. 20. 11:36
 6/9 A kérdező kommentje:
1-es, 2-es, 4-es, 5-ös, nagyon szépen köszönöm!
jún. 20. 13:38
 7/9 anonim ***** válasza:
26%

Elképzelhető, tavaly volt egy éjszaka mikor éjfélkor kint 27 fok volt….

jún. 20. 13:58
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Ilyet én is csinálok , de egy mikróból kiszedett ventillátorral.

Az is kb 12 cm és szépen megforgatja a levegőt.

jún. 21. 07:07
 9/9 anonim válasza:
7, Ezek egy-egy éjszakák, nem ez a jellemző.
jún. 22. 11:18

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!