Milyen gépet érdemes venni? Ütve fúró vagy fúró kalapács?
Nem rég egy garzon házba költöztem és nem tudom eldönteni hogy fúró kalapácsot vagy ütve fúrót vásároljak ha fűrni szeretnék lyukat.
Tudom pontosan hogy betonból vannak általában de nem vagyok biztos benne hogy melyik gép lenne alkalmas arra hogy lyukat fúrjak a falba. Pl. Ha fel akarok valamit tenni a falra..
A beton sem egyforma. A házgyári panel vasbetonok nagyon kemények a kvarcitos kaviccsal, gőzöléssel, oda csak a fúrókalapács jó mindenképen. A salakbetonhoz is inkább.
A csúsztatott zsalus ~30-as beton falai már öntöttek, valamivel puhábbak, az ütvefúró is elviszivídiás szárral. Nálam az asztalos mindent sima akkus fúró/csavarozóval fúrt fel, vídia betétes szárral.
De betonhoz inkább a fúrókalapács ajánlott.
Ha betonba akarsz fúrni, akkor furókalapácsot, mivel a "recsegős" ütvefúrók ott semmit nem érnek, nem ütnek elégnagyot és csak elégetik a furó hegyét.
De pár furatért inkább bérelj gépet.
4/4 Válaszoló. Amiben lakom az beton falazatú.
De amúgy meg volt már kölcsön nálam fúró kalapács és az annyira bivaly erős gép volt hogy a vékony válasz falba fúrtam bele kb. félig és a másik oldalt le esett a falból egy darab és azt javítanom kellett. Igazából én is attól tartok hogy az ütve fúrót ha meg vásárlom akkor nem fog érni semmit. Mert itt a falban nagy darabokban van benne a kavics. nem éppen puha beton
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!