Csapágyból salakoló kalapácsot hogy érdemes készíteni, hogy perfekt legyen?
Ha otthon akarsz készíteni akkor odahaza csak ívhegesztővel vagy vágókorongos sarokköszörűvel tudod elvágni. Majd szárat hegesztesz rá például betonvasból. A gépműhelyben laposvágót is szoktunk csapágyból készíteni, mert ott van lángvágó a megmelegítéséhez és ki tudjuk egyenesíteni. Salakoló kalapács is az említett hegesztett szárú szokott lenni, azt nem tudom hogy a kalapács része csapágyból van-e, de kovácsolással van kialakítva az alakja.
Ha a munkahelyeden vagy a szakiskolában hozzáférsz kovácsolási lehetőséghez akkor a kalapács részét ott célszerűbb elkészíteni. De otthon sem lehetetlen.
A hőkezelés az edzésből és visszaeresztésből áll.
Az edzésnél az acélt figyelembe véve melegíted általában cseresznyepirosra majd lehűtheted vízben,petróleumban esetleg olajban,bár az (olajba edzett acélokat csontszénbe ágyazva melegítjük).
Végül egy csíkot megcsiszolsz a cuccon és egy felhevített visszaeresztésre használt vasra teszed és csak nézned kell hogy futnak ki a színek. Élnél szalmasárga,beljebb kék valamelyik árnyalata a nyél körül. Majd beledobod a hűtővízbe és hőkezelt az eszközöd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!