Szivattyúm leveri a FI relét, mi lehet a gond ?
Tegnap este arra jöttem haza, hogy nincs áram a lakásban ugyanis a FI relé leoldott.
Kismegszakítók egyesével történő kapcsolása után hamar kibukott a ludas, mégpedig a szivattyú.
Egy aknában található a szivattyú maga és ott is van csatlakoztatva, nyilván pára az van gyanakodtam is erre erőteljesen.
Annyit még csináltam, hogy a melléképületből elhoztam egy hosszabbítót és abba dugtam a szivattyút de ugyanaz az eredmény született. Az áramláskapcsoló ledje felvillant de a szivattyúnak már nem volt ideje indulni szintén levágta a FI relé a rendszert, tehát az aknában levő konnektor nem lehet ludas.
A szivattyú kábelen volt némi nedvesség de így eléggé leszűkültek a problémaforrások. Egy villanyszerelőt reggel felhívtam azt mondta, a dugvillát szedjem szét és szárítsam ki.
Van akinek még hasonló problémája volt a múltban és ha igen akkor mivel oldódott meg végül?
Egyébként a szivattyú egy Pedrollo 4 éves és a rajta levő áramláskapcsoló is Pedrollo.
Ha a dugvillás szárítás nem jön össze, akkor nagy es3lyes, hogy akár szimeringes is lehet, és vizet kapott a szivattyú.
Akkor szét kell szedni, meleg helyen 2-3 nap alatt kiszárad, aztán új szimering.
Még nézd meg a motorbekötést, nem párás nedves e. Kábelen nem e tudott víz befolyni. Akkor is meleg helyen pár nap alatt kiszárad
Lezárult a szivattyú mizéria. A dugvillás szárítás nem járt sikerrel jött a szétszerelés szakember által.
Tekercselni kellene a szivattyút ami nem igazán érné meg anyagilag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!