Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Szivattyúm leveri a FI relét,...

Szivattyúm leveri a FI relét, mi lehet a gond ?

Figyelt kérdés

Tegnap este arra jöttem haza, hogy nincs áram a lakásban ugyanis a FI relé leoldott.

Kismegszakítók egyesével történő kapcsolása után hamar kibukott a ludas, mégpedig a szivattyú.

Egy aknában található a szivattyú maga és ott is van csatlakoztatva, nyilván pára az van gyanakodtam is erre erőteljesen.

Annyit még csináltam, hogy a melléképületből elhoztam egy hosszabbítót és abba dugtam a szivattyút de ugyanaz az eredmény született. Az áramláskapcsoló ledje felvillant de a szivattyúnak már nem volt ideje indulni szintén levágta a FI relé a rendszert, tehát az aknában levő konnektor nem lehet ludas.

A szivattyú kábelen volt némi nedvesség de így eléggé leszűkültek a problémaforrások. Egy villanyszerelőt reggel felhívtam azt mondta, a dugvillát szedjem szét és szárítsam ki.

Van akinek még hasonló problémája volt a múltban és ha igen akkor mivel oldódott meg végül?

Egyébként a szivattyú egy Pedrollo 4 éves és a rajta levő áramláskapcsoló is Pedrollo.

nov. 22. 10:03
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Ha a dugvillás szárítás nem jön össze, akkor nagy es3lyes, hogy akár szimeringes is lehet, és vizet kapott a szivattyú.

Akkor szét kell szedni, meleg helyen 2-3 nap alatt kiszárad, aztán új szimering.

Még nézd meg a motorbekötést, nem párás nedves e. Kábelen nem e tudott víz befolyni. Akkor is meleg helyen pár nap alatt kiszárad

nov. 22. 13:26
 12/12 A kérdező kommentje:

Lezárult a szivattyú mizéria. A dugvillás szárítás nem járt sikerrel jött a szétszerelés szakember által.

Tekercselni kellene a szivattyút ami nem igazán érné meg anyagilag.

dec. 8. 12:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!