Szivattyúm leveri a FI relét, mi lehet a gond ?
Tegnap este arra jöttem haza, hogy nincs áram a lakásban ugyanis a FI relé leoldott.
Kismegszakítók egyesével történő kapcsolása után hamar kibukott a ludas, mégpedig a szivattyú.
Egy aknában található a szivattyú maga és ott is van csatlakoztatva, nyilván pára az van gyanakodtam is erre erőteljesen.
Annyit még csináltam, hogy a melléképületből elhoztam egy hosszabbítót és abba dugtam a szivattyút de ugyanaz az eredmény született. Az áramláskapcsoló ledje felvillant de a szivattyúnak már nem volt ideje indulni szintén levágta a FI relé a rendszert, tehát az aknában levő konnektor nem lehet ludas.
A szivattyú kábelen volt némi nedvesség de így eléggé leszűkültek a problémaforrások. Egy villanyszerelőt reggel felhívtam azt mondta, a dugvillát szedjem szét és szárítsam ki.
Van akinek még hasonló problémája volt a múltban és ha igen akkor mivel oldódott meg végül?
Egyébként a szivattyú egy Pedrollo 4 éves és a rajta levő áramláskapcsoló is Pedrollo.
Ha egy szakember megmondta, mit tegyél, miért kérdezel random idegeneket?
Hátha még valaki azt a tanácsot adja, hogy kösd át a FI-relét, akkor nem fog leoldani. Helyette agyoncsap az áram. :-))))
Végig kell nézni az elektromos kötéseket, pl. az áramláskapcsolónál is.
A szivattyú saját kábele végén dugvilla van vagy le lett vágva és direktbe kötve?
Ami még fontos, hogy a fi relét az is le tudja vágni a a nulla és a föld érintkezik a vizesedés miatt, ezért mondta a villanyszerelő, hogy szedd szét és szárítsd ki.
Köszi az eddigieknek ! :)
3-as: Azért kérdezek random idegeneket, mert ezek a random idegenek is segítenek. Plusz a villanyszerelőm elfoglalt volt és telefonban összesen ennyit mondott. És már túl akarok látni ezen hogy mi lehet akkor ha a dugvillás szárítás nem megy. Nem fogok kókányolni főleg nem az árammal ha látatlanban így beleállsz az emberbe spórold meg inkább a kommentelést. ;)
És mielőtt kérdés lenne, azért nem kérdezek másik villanyszerelőt mert konkrétan ahol élek NINCS. Ahogy más szakember is alig alig.
Szép napot.
4-es : Dugvilla található a szivattyú saját kábelének végén.
Holnap nekilátok a szárításnak aztán már ezzel is beljebb leszek.
Köszi köszi
A szivattyú testzárlatos.
Vagyis inkább szivárgó áram.
Kimérni multiméterrel nem fogod tudni, mert valószínűleg kell neki a hálózati feszültség, hogy megjelenjen.
A villás dugó szárítás ingyen van, mindenképpen próbáld meg, de ne legyenek nagy reményeid.
Még egy egyszerű teszt:
Akkor is levágja, hogyha megfordítod a villásdugót?
Meg azért mérj is rá, hátha már ott is látszik a probléma.
8-as : igen próbáltam és levágta úgyis egyből.
A szárítást megpróbálom ha az nem oké akkor kiszerelem az egész szivattyút és keresek neki szakit. :)
Lehet maga a szivattyú is zárlatos.
A kapcsolóját is szedd szét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!