Kezdőoldal » Otthon » Kert » Fúrattam a kertbe egy csőkutat...

Fúrattam a kertbe egy csőkutat, mivel a régibe kb. 10 lit. víz van. az új kút a kézi pumpával jól adja, de a szivattyú kb.5 óra állás után nem veszi fel a vizet. a régi kútnál nincs ilyen baj. mi lehet a gond? mindkettő picit gázos.lábszelepek jók.

Figyelt kérdés
csőkút

2023. szept. 26. 08:31
 1/9 anonim ***** válasza:
Nehezen szívja fel,én előtte felszivatom a kézivel és utána kapcsolom be a szivattyút.Így jól működik.
2023. szept. 26. 10:03
 2/9 A kérdező kommentje:
de miért engedi el annál a kútnál ahol van bőven víz?
2023. szept. 26. 15:37
 3/9 anonim ***** válasza:
Nem tudom de nálam ha 4-5 napig nincs használva még a szivattyúból is leesik a víz,azt is lehet feltölteni.
2023. szept. 26. 16:46
 4/9 anonim ***** válasza:
Akkor mégse tökéletes a lábszelep. A víz nem tud máshová menni, hacsak nem lyukas a cső. (Nekem mondjuk volt olyan, hogy a kutya megrágta a csövet, de azt hittem, csak esztétikai hiba. Beépítés után kellett rájönni, hogy bizony van rajta egy tűhegynyi lyuk. Amit akkor láttam meg, mikor kiszedtem.)
2023. szept. 27. 06:23
 5/9 A kérdező kommentje:
amikor leveszem a szivattyút, mondjuk 4 nap nem használat után,a csőkűt tetejéig tele van vízzel.
2023. szept. 27. 11:10
 6/9 anonim ***** válasza:

Persze mert a golyó ott nem engedi le.

De kb egy méterrel a szelep alatt nincs víz csak azt nem látod.

2023. szept. 27. 14:16
 7/9 A kérdező kommentje:
de a golyó alatt vákum van, ott lenni kell víznek.
2023. szept. 27. 14:29
 8/9 anonim ***** válasza:

De ha víz van a cső tetejéig, akkor a szivattyúból hová tudna lenni? Beissza a vas, vagy mi? :)

Olyankor nézted meg a csövet, amikor konkrétan nem vette fel a vizet a szivattyú? Nem lehet, hogy néha jó a lábszelep, néha meg nem, mert a golyó egyik oldala sérült?

2023. szept. 27. 16:42
 9/9 A kérdező kommentje:
reggel amikor beindítom a szivattyút, mindig felveszi a vizet, de csak egy pillanatra. utána megszakad. tehát van aszivattyúban víz.
2023. szept. 27. 20:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!