Van olyan villanykörte amibe bele van integrálva az hogy például öt perc múlva lekapcsolodjon? Az elképzelése az hogy állandóan felelne kapcsolva így perc múlva ügyelek kapcsol és mikor újra
Kapcsoló van olyan amit lehet időre állítani. Intelligens kapcsolóként vagy időzítő kapcsolóként tudsz rákeresni, sokféle van a piacon, csak az áruk is ennek megfelelő.
De a régi lépcsőházakban olyan egyszerű villanykapcsolók vannak ma is amik csak megadott pár percig tartják égve a lámpát, nyilván van olcsóbb változata is ennek. [link]
Olyan van, hogy alkonykapcsoló és mozgásérzékelő van integrálva, de ilyen öt percesről nem tudok.
Én most telepítettem okos rendszert, aminek a világítás is része. A hagyományos e27-es foglalatba az egyik márka okos izzóját tettem. Kell egy HUB is hozzá, ami a wi-fi ruoterhez kapcsolódik. Ez egy központi egységként szolgál, sok eszközt lehet csatlakoztatni.
Egy applikációban hozzáadom a HUB-ot, majd az izzót.
Ez után ilyen lehetőségek vannak például:
kapcsolja be adott időpontban, ideig. Kapcsolja be sötétedés után, kapcsolja ki napkeltekor. Bekapcsolásra maradjon úgy egy ideig.
Mozgásérzékelőt is beiktatva, ha az mozgást érzékel, felkapcsolja a lámpát. Azt is meg tudod szabni, hogy mennyi ideig maradjon.
Olyant is beállíthatsz, hogy ha elmégy otthonról, kapcsolja le.
Kamerát is szereltem. Készítettem egy olyan beállítást, hogy ha az riaszt, kapcsolja fel a világítást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!