Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Hogyan javítható a 220-as LEd...

Gungasam kérdése:

Hogyan javítható a 220-as LEd villanykörte ha villog? Egyáltalán javítható e?

Figyelt kérdés
Már javítottam LED körtét, olyat amely egyáltalán nem világított. Egy LED négyszöget rövidre kellett zárni és a többi kilenc prímán világít tovább. Van azonban olyan mint a fent említett. Mindegy melyik lámpába csavarom be villog. Van mikor egy egész másodpercig nem ég vagy esetleg ennyi ideig világít. A kis LED négyszögek nem árulnak el állapot változást.

2023. ápr. 7. 20:30
 1/8 anonim ***** válasza:
89%
Várd meg amíg ennél is kiég valamelyik.
2023. ápr. 7. 20:38
 2/8 A kérdező kommentje:
Ahhoz, hogy kiégjen használni kellene de az önkínzás volna ha nem egyenesen káros.
2023. ápr. 7. 21:49
 3/8 anonim ***** válasza:
49%
Bocs. De nem tudtam, hogy csak egyetlen lámpátok van odahaza és szintén csak egyetlen szobátok.
2023. ápr. 7. 21:52
 4/8 anonim ***** válasza:
83%

A vezérlő elektronika túlmelegszik és a védelem leold.

Próbáld valahogy hűteni.

2023. ápr. 7. 22:08
 5/8 anonim ***** válasza:
94%
Szerintem inkább a kondenzátor lesz, de az el van dugva az aljába, teljesen szét kell kapnod hogy hozzáférj. Ha túlmelegedne egy ideig égne mielőtt villogni kezd, de ezek azonnal villognak.
2023. ápr. 7. 23:37
 6/8 2x2neha5 válasza:
96%

Kérdésedre a válasz: megkeresed melyik LED ment tönkre és kicseréled. Én már javítottam többet is, nem lehetetlen. De nem mindig a LED miatt nem világít, az előtét áramkör is hitvány minőségű, abban a kondenzátor szokott tönkremenni, vagy az áramgenerátor félvezető, de az is kicserélhető ha tudod a típusát.

Sajnos a mai LED-es lámpákat túlvezérlik, nagyobb áramot kapnak mint amit el tudnak disszipálni hőt így jobban melegszenek a kelleténél és a kristály hamarabb megy tönkre, vagy elválik az alapról. Másik probléma, hogy a kristályt borító átlátszó anyagon keresztül bejut az oxigén és a fémfelületek (hordozóréteg, hozzávezetés) korrodálnak ami kontakthibát okoz. Van kb. 5-6 éve vásárolt 10W-os LED-em amit sose használtam és teljesen bemattult az alaplapja ami a 9 db LED kristályt hordozza.

Szóval a lényeg, hogy minden javítható csak idő és pénz függvénye.

A márkásabbakat kell megvásárolni mert a névnélküli olcsóknak kb. 2 év az élete. Sajnos a LEDlámpákkal csak a szemetet szaporítjuk. Régen nem cseréltünk ilyen sűrűn "izzót", na meg nem is említettem, hogy a régi 220V az ma 240-250V.

2023. ápr. 7. 23:37
 7/8 anonim ***** válasza:
93%
Kondenzátor hiba
2023. ápr. 8. 09:22
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokatmindenkinek aki vette a fáradságot és írt!
2023. ápr. 30. 13:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!