Hogyan javítható a 220-as LEd villanykörte ha villog? Egyáltalán javítható e?
A vezérlő elektronika túlmelegszik és a védelem leold.
Próbáld valahogy hűteni.
Kérdésedre a válasz: megkeresed melyik LED ment tönkre és kicseréled. Én már javítottam többet is, nem lehetetlen. De nem mindig a LED miatt nem világít, az előtét áramkör is hitvány minőségű, abban a kondenzátor szokott tönkremenni, vagy az áramgenerátor félvezető, de az is kicserélhető ha tudod a típusát.
Sajnos a mai LED-es lámpákat túlvezérlik, nagyobb áramot kapnak mint amit el tudnak disszipálni hőt így jobban melegszenek a kelleténél és a kristály hamarabb megy tönkre, vagy elválik az alapról. Másik probléma, hogy a kristályt borító átlátszó anyagon keresztül bejut az oxigén és a fémfelületek (hordozóréteg, hozzávezetés) korrodálnak ami kontakthibát okoz. Van kb. 5-6 éve vásárolt 10W-os LED-em amit sose használtam és teljesen bemattult az alaplapja ami a 9 db LED kristályt hordozza.
Szóval a lényeg, hogy minden javítható csak idő és pénz függvénye.
A márkásabbakat kell megvásárolni mert a névnélküli olcsóknak kb. 2 év az élete. Sajnos a LEDlámpákkal csak a szemetet szaporítjuk. Régen nem cseréltünk ilyen sűrűn "izzót", na meg nem is említettem, hogy a régi 220V az ma 240-250V.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!