Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » OSB lemezt hogyan lehet...

OSB lemezt hogyan lehet konzerválni?

Figyelt kérdés
Műhely fala kivűlről osb lemezelve lett.Lazurral lekentem de szerintem ez kevés a megoldáshóz.Ausztroterm ráragasztással,rabichálózva megoldható lenne a konzerválás de az nagyon költséges és anyagilag nem vagyok tehetös,mondhatnám már majdnem a templom egerétől kérek.Mit tudtok javasolni erre a kérdésre?Zománc vagy olajfesték nem opció mert azt inkább fujni kellene az osb-t ismerve a felülete nem sima.Valami olyan anyagot ismertek amivel mint a glettelésnél rá húzom?Teljes a káosz bennem,de nálam lényegesen okosabbbak jobban tudják mi a megoldás.Persze az is könnyen előfordulhat,hogy teljesen rossz írányban gondolkodom.Nos,ezért a kérdés és a segíteni vágyoknak adott a lehetőség a kibontakozásra.
okt. 11. 13:45
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
52%

#9 Már hogyne maradna meg függőleges felületen... Olvasztás/rögzítés kérdése. Padló esetén is le szokás olvasztani. Falra felhajtva is szokás használni pl. teknőszigetelés esetén. Tető szigetelésre is használják.

Amúgy az OSB lap nem megy ám olyan hamar tönkre kültéren sem. Szomszédnak van egy garázsa, az oromfal rész OSB-ből van, több mint 15 éve veri az eső. Nem mondom hogy szép, de egybe van. Esetleg fáradtolajjal is be lehetne kenni, az is véd valamennyit.

okt. 12. 20:33
 12/13 anonim ***** válasza:
2-3 év alatt szétesik az OSB. Fáradtolaj... jézusom...
okt. 13. 14:30
 13/13 A kérdező kommentje:
11. 15 év az már nagy idő,viszont az osb nagyon leharcoltá válik.A fáradt olajat használtam már kültéri deszkára és nagyon bevált.Jó,pár évente újra át kell kenni ez tény,de működik.Viszont a műhelynél nem szeretném ezt a megoldást használni mert bár ne történjen meg de ha meggyúllad a fa akkor az égést felgyórsitja és az már nagy érvágás lenne számomra.Az égés etalonja lenne a fáradt olaj amiről kiderülne gyorsan,hogy nem is annyira fáradt.
okt. 13. 15:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!