Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Egy gépkölcsönzés bérleti...

Egy gépkölcsönzés bérleti idejét hogy számítják a kölcsönzősök?

Figyelt kérdés

Szerettem volna bérbevenni egy kisgépet szerda déltől, amit visszavinnék péntek délig, de a bérbeadó 3 napot akart felszámolni. Azt mondja ők így számolják, hogy szerda, csütörtök, péntek és az 3 nap. De csak kevesebb, mint 48 órát lenne nálam a gép. Létezik ez, vagy csak engem akartak átverni?

Tudom nem teljesen ez a kategória a barkácsolás, de gondoltam itt már többen béreltek gépet, és nem találtam jobb kategóriát.

szept. 5. 22:02
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez változó, valószinüleg azzal kalkuláltak, ha pénteken délbe viszed vissza, akkor pénteken már nem tudják odaadni másnak.

Felénk rugalmasabbak, hétvégére is csak 1 napot számolnak, volt hogy hétfőn csak 11-re vittem vissza, akkor se kértek többletdíjat.

szept. 5. 22:09
 2/2 anonim válasza:
100%
A gépkölcsönzés bérleti idejének számítása változó lehet, és gyakran függ a kölcsönző cég politikájától. Sok helyen a bérleti időt napokra számolják, függetlenül attól, hogy ténylegesen hány órát használod a gépet. Ha például egy bérleti díjat napokra számítanak, akkor lehet, hogy minden megkezdett napot egy teljes napnak számítanak, függetlenül attól, hogy az eszközt mennyi időre használod. Ezért, ha szerdától péntek délig veszed igénybe a gépet, a kölcsönző cég három napot számolhat, mert az első nap (szerda), a második nap (csütörtök), és a harmadik nap (péntek) teljes napoknak számítanak. Ez általában a kölcsönzők szabályzata szerint van, és ha úgy érzed, hogy nem kaptál megfelelő tájékoztatást, akkor érdemes lehet tisztázni a bérleti feltételeket a kölcsönző céggel. Ha lehetséges, kérd el a szerződés vagy a bérleti feltételek részleteit, hogy biztos lehess abban, hogy igazságosan számlázzák a kölcsönzést.
szept. 6. 02:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!