Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Webasto állófűtés működési...

Webasto állófűtés működési folyamata hogy néz ki?

Figyelt kérdés
Sziasztok, tudom, egyszerű kérdés,hogyhogy nem tudom...hááááát... egy most vett donor autóban van, és nem is találtuk meg. SOHA nem használtam, találkoztam ilyennel. beltérben egy 4x4 cm digitális vezérlő, és véletlen rátalálva a csomagtérben egy kis műanyag tartályban üzemanyaggal egy egység. Áttenném másik autóba, de miután még nem találkoztam ilyesmivel, jó lenne valamennyire megismerni a működést, illetve mi megy,honnan hova, mi fűt,mit fűt, stb... köszi, ha nem a hülye vagy, és a vidd szerelőhöz, majd megoldja válaszok jönnek. donor autó, tehát nem megy sehova, én pedig már szereltem ezt-azt, és minimális segítséget szeretnék kérni . köszönöm előre is
jún. 11. 11:16
 1/4 A kérdező kommentje:
Hozzátenném, hogy elsőre SEMMIT ne dobott ki már meglévő kérdésként webasto-ra. Most elolvastam őket, de sokkal nem lettem okosabb. Eddig is tudtam, hogy van csak blokkot, és van utasteret is melegítő, ami talán az autó vízkörébe van kötve. EZ egy renault, úgyhogy elég összevisssza a motortér, és ne is tudtam, tudom mit keressek. Furi az is, ha hátul van az egység egyik fele, kb 2 dl tartállyal.( lehet inkább gázoljaj van benne... nyilván valahogy az fel is kell tölthető legyen. Vagy kiszívja az autó üa tartályából a naftát a maga kis tartályába, és az megy aztán elöl vlm fűtőegysegbe? tűztérbe?
jún. 11. 11:43
 2/4 anonim ***** válasza:

Hát ez így nem sokat mondd, de inkább egy szakembernek mondd el vagy írd le.

Én úgy tudom hogy a személyautókba olyan van amelyik hidegben inditáskor rásegít a motor mihamarabbi melegedésére .

Persze van külön álló is amelyik a belteret fűti ez a száraz kályha, meg a vizes kályha amelyik a motort melegíti és azt a hőt adja át az utas térnek.

AZt azért kikellene találnod hogy milyen fajta ez, mert e nélkül nem igen segít senki.

Vannak speciális műhelyek akik ezzel foglalkoznak és értenek hozzá.

Egy ilyennel próbálj beszélni, mert az nyilván ismeri már autó tipus szerint is.

Ha száraz kályha akkor azt könnyű kiszerelni és könnyű beszerelni a másikba. Már aki ért hozzá , mert fúrni faragni is kell és sok mindent figyelembe kell venni , tűzveszélyességi szempontból is.

A vizes kályha már sokall bonyolultabb , meg amelyik inditás után segít rá.

De a neten is találsz sok leírást és rajzot is róluk.

Na de a legelső csak az lenne hogy egy szakember nézze meg hogy egyáltalán üzemképes-e, mert egy villanymotor csere kb 100000 ft bele, vagy az elektronika ha sérült akkor kilehet dobni az egészet.

jún. 13. 11:32
 3/4 anonim ***** válasza:

[link]

Tessék.

jún. 13. 11:39
 4/4 anonim ***** válasza:

Először azt kellene tudni, hogy a levegőt fűti vagy a motor vízrendszerét. Meg kellene keresni rajta a típustáblát és rákeresni a neten. Nagyon sok adatot lehet találni ezekről a kályhákról. Pl. a működési rendszeréről, kapcsolási rajz stb.

Ha nem boldogulsz vele, itt van néhány profi hozzáértő:

[link]

jún. 13. 17:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!