Fali konzol fúrás?
Sziasztok. Minap rendeltem egy fali konzolt 10kg-os tv-hez.
Első kérdés: 8-as tipli+ hozzávaló csavar elég megtartani 10kg-ot, vagy kell a 10-es tipli?
Második: Nem tudom sima egyszerű akksis fúróval kifúrni? Mármint ez az egy dolog van, nem szívesen vennék ütvefúrót hozzá.
Valami minőségibb fúrószárral nem lehet megoldani? A fal téglafal lenne, amennyire tudom tömör tégla nem az üreges.
2db 8-as bőven elég, pláne ha még sikerül is nem fugába fúrnod. Én 6-os tiplivel szoktam rögzíteni a konzolokat.
Kilehet fúrni a téglát (tömör téglát is) egy akkus fúróval, csak legyen rajta gyorsfordulat. Ahogy előttem írták kilehet fúrni éles fémfúróval is, de akkor az ezután a két fúrás után vagy kuka vagy élezni kell, viszont ha veszel vídiás fúrószárat, akkor az ennél több munkát is kiszolgál és jól jöhet az még a jövőben. Normál tokmányba való vídiás fúrószár is létezik, nem csak SDS-es.
téglához tegyél minimum 4db 10 tiplit. Én 10-est használnék!
Kifúrni kitudod a téglát ,még akár ütvefúrás funkció nélkül is, de a fúrószár hegye vidiás legyen!! Persze könnyebb/jobb az ütvefúró ,mint anélkül.
Te pedig elfelejted, hogy viszonylag nagy erőkar is van, nem csak a 10 kg.
A 10-es tipli szerintem is túlzás, de az 1-2 darab meg kevés. Én 4 darab 8-as tiplit használnék. Továbbá a tipli hossza sem mindegy.
Én Fischer DUOPOWER 8x65-ös tiplivel raktam fel a sajátomat (tömör téglafal szintén).
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!