Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Fali konzol fúrás?

Fali konzol fúrás?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Minap rendeltem egy fali konzolt 10kg-os tv-hez.

Első kérdés: 8-as tipli+ hozzávaló csavar elég megtartani 10kg-ot, vagy kell a 10-es tipli?

Második: Nem tudom sima egyszerű akksis fúróval kifúrni? Mármint ez az egy dolog van, nem szívesen vennék ütvefúrót hozzá.

Valami minőségibb fúrószárral nem lehet megoldani? A fal téglafal lenne, amennyire tudom tömör tégla nem az üreges.

márc. 5. 18:48
1 2
 11/14 Salx Narval ***** válasza:
100%
Szerintem felesleges ezen vitatkozni annyi tipli és csavar kell amennyit a gyártó a konzolon kiképzett, többnyire kis zacskóban tiplit és csavart is tartalmaz egy ilyen szerelvénycsomag. Ettől eltérni csak indokolt esetben szükséges.
márc. 7. 03:52
 12/14 anonim ***** válasza:
tv konzolból van olyan ami csuklós/mozgatható rendszerű és kiemelhető a faltól akár 70cm is kihajtató a távolság. Itt már azért van neki erőkar !
márc. 7. 08:32
 13/14 anonim ***** válasza:

Az utóbb 2 évben 3 fali konzolt raktam fel a házamban, 3 különböző méretű tvhez: 65" (24,5kg), 50" (30 kg), 43" (7,5 kg). Ebből az uólsó kettő csuklós.

Mindegyik dobozba volt egy leírás, adtak hozzá minden féle csavart, távtartót stb. Ha valaki hajlandó kihajtogatni a szerelési utasítást, akkor abban le van írva hány csavarral kell rögzíteni, és pont annyi tipli+csavar lesz a csomagban...

Sőt a dobozára, vagy a web oldali leírásában pontosan meg van határozva hány kg-ig terhelhető! Azaz a hozzá adott tipli+ csavar páros ehhez tökéletessen elegendő. A csuklós konzoloknál biztosan számoltak a nyomatékkal is a tervezők!

Nálam 2 nagyobb tv gipszkarton falon van. Megnéztem milyen vastag a tiplihez adodd csavar, ~5,5 mm körül mértem. Elgurultam a kötöelem boltban ami kb 5 percre van, és vettem dupla kartonhoz 6+6 db M6 molly dűbelt. Azért 12-t, mert az 50-es tvt felraktam a gyerekszobába, és mindkét konzolhoz 6-6 db 12-es tiplit adtak.

A 43"-os tévé konzoljához, már csk 4 db 10-es tipli járt ~5,5 mmes csavarokkal. Ez butorlapra lett rögzítve, 4 db 5x40 forgácslap csavarral. Rövidebb is elegendő lett volna, de csak ekkora volt, kötőelem boltban. De nem gond, nem látszik a vége.

Összegezve: Be kell tartani a szerelési utasítást, és nem fog leesni a tv a falról.

márc. 7. 10:43
 14/14 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek! Sikerült a művelet természetesen vídiás fúrószárral. Felül 4, alul 2 db 8mm-es tiplivel rögzítettem a 10kg-os tévét, áll mint katiban a gyerek, biztos, hogy nem fog leesni :)
márc. 11. 22:33
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!