Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Megszereltem a csapot. Miért...

Megszereltem a csapot. Miért folyik mégis továbbra is elzárt állapotban ceruzavékonyan?

Figyelt kérdés

Decemberben gumis betet volt a hideg es meleg oldalon is, mikor a hideg viz elkezdett csepegni, majd kesobb már cérnavékonyan folyt folyamatosan.

Januárban kicsereltem keramiabetetre mindkettot, hogy egyforma legyen, uj ricnik is kerultek ra. Másnapig jó volt. Akkor elkezdett a meleg víz oldalon cérnavékonyan folyni. Ma megint kicsereltem gumis, új betere mindkettot, uj ricnik es 1800 forintos, draga csapnyitokak is kerultek ra. A hideg viz oldalon az utobbi napokban korbe-korbe forgott mar a regi, 300 forintos csapnyitoka, de meg meg lehetett nyitni. Ma reggeltol nem lehetett megnyitni a hideg vizet.

1 eve is csereltem a kádtolto csapomban betetet, akkor jo lett, 1 evig jo volt. Most miert nem sikerul? (Nőből vagyok, nem szoktam szerelni, ez a legkomolyabb dolog, amit eddig életemben megszereltem.)

2024. febr. 2. 17:38
1 2 3 4 5 6
 41/54 anonim ***** válasza:

Viszont az ülés cserével restaurálnád a csapot. Visszaállna a gyári állapot.

Mert tény és való, hogy könnyebb a marás. Ellenben egyre inkább eltávolodsz a gyári 22 mm-es mélységtől...

És ez az alkatrész női kéztől sem képes megnőni :-)

Ezért többszöri marás után egyszer csak szivárogni fog a csap. Esetleg ugrik az orsó. Mert nem tudod kellő erővel nekiszorítani a tömítőgumit a felületre...

A kerámia betétes esetén "cérnavékonyan folyt" - szerintem annál elérted ezt a határt! Ha nincs be maródás.

Felhívnám még a figyelmedet - több magassági méret létezett(-ik) a szelepülésből is.

2024. febr. 3. 20:56
 42/54 A kérdező kommentje:

Köszi a részletes, szakszerű választ!

Most a beteteket kicserelte gumibetetekre. Ennel is cerbavekkonyan folyik. Csak most a hideg oldalon.

Hetfon erkezik a marógépem.

2024. febr. 11. 17:02
 43/54 A kérdező kommentje:
Tobbszor is marni kell majd mostantól kezdve, gondolod?
2024. febr. 11. 17:03
 44/54 A kérdező kommentje:

Megjott a Rothenberger marogep.

Kezdem a szerelest. De nem megy. Hogy kell ezt???

2024. ápr. 9. 23:25
 45/54 A kérdező kommentje:
Gondolom, ugy kell, hogy a veget elszor becsavarom, hogy stabilan alljon, majd utana kezdem a marast. Denem birom becsavarni. Se a 3/8-sal, se az 1/2-esssel nem marad bent.
2024. ápr. 9. 23:27
 46/54 A kérdező kommentje:
Adtak hozza 2 kis gumit is, azzal mit kell csinalni?
2024. ápr. 9. 23:27
 47/54 A kérdező kommentje:
Az istennek se birom becsavarni a marogepet a csapba. Vagy hogy kell ezt? A réz veget bedugom eloszor és azt kene eloszor becsavarni,nem?
2024. ápr. 9. 23:29
 48/54 A kérdező kommentje:
A gumit tegyem bele a marofej moge?
2024. ápr. 9. 23:30
 49/54 anonim ***** válasza:

A !! félcolos !! marókéses végét beteszed!

Betekered az 1/2 colos menetet.

Amikor stabil, elkezded nyomni és tekerni értelemszerűen...

Nem, az új tömítést a kivett szelepfelsőn fogod majd kicserélni...

2024. ápr. 10. 20:57
 50/54 A kérdező kommentje:

Igy csinaltam. De nem tekerodik be a marókéses vége…az a baj.

Aszittem, egyszeru lesz, adja magat, de mégse megy.

Köszi.

2024. ápr. 10. 23:08
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!