Megszereltem a csapot. Miért folyik mégis továbbra is elzárt állapotban ceruzavékonyan?
Decemberben gumis betet volt a hideg es meleg oldalon is, mikor a hideg viz elkezdett csepegni, majd kesobb már cérnavékonyan folyt folyamatosan.
Januárban kicsereltem keramiabetetre mindkettot, hogy egyforma legyen, uj ricnik is kerultek ra. Másnapig jó volt. Akkor elkezdett a meleg víz oldalon cérnavékonyan folyni. Ma megint kicsereltem gumis, új betere mindkettot, uj ricnik es 1800 forintos, draga csapnyitokak is kerultek ra. A hideg viz oldalon az utobbi napokban korbe-korbe forgott mar a regi, 300 forintos csapnyitoka, de meg meg lehetett nyitni. Ma reggeltol nem lehetett megnyitni a hideg vizet.
1 eve is csereltem a kádtolto csapomban betetet, akkor jo lett, 1 evig jo volt. Most miert nem sikerul? (Nőből vagyok, nem szoktam szerelni, ez a legkomolyabb dolog, amit eddig életemben megszereltem.)
Aha, maga csaptelep test. Ez egy 40-50 eves csap amúgy.
Tömörtelenség…
Egyszer a hideg ereszt, egyszer a meleg…
Egyedul is ki tudom cserelni acsaptelepet, nem kell kocolni, tomiteni, zsirozni, meg ilyeneket? Csak lecsavarom es felcsavarom??
50 eves csovek es furdoszoba. Kb. 40-50 eve lehett felujitva. Konnyen eltorik a cso falban, ha feszegetem, mert öreg? Ha eltorik a cso szereles kozben, akkor sincs nagy baj, mivel el van zarva a focsap, nem??
Az egyik videon szilikonnal is korbekenik…
Szelepfészek maró, igen.
Van erről video valahol, hogyan kell ezt használni, vagy leírás? Én nem nagyon találok.
Tekerni kell azt a tekerot rajta. De meddig?
Azt mondanám, hogy érdemesebb szakemberre bízni az ügyet, mert ha ilyen régi minden, bármi megtörténhet. Nyilván költségesebb, de aki nem csinált még ilyet annak ki fog hullani a haja szereléskor, amikor egyik problémából következik a másik, abból meg a harmadik.
A szelepfészek marót nem ördöngősség használni, elzárod a főcsapot mint a betétcserénél, kiveszed a betétet, a helyére a csaptelepbe beletekered a marót, aztán a szárát érzéssel rányomva az ülék felületére megforgatod párszor. A marófej szépen simára csiszolja, kitekered a szerszámot és itt van egy trükkös művelet: a sorját ki kellene csapatni a csaptelepből, úgyhogy finoman rá kell nyitni a vizet még mielőtt a betétet visszateszed. Ha a vízlöket eltávolította a sorját, mehetnek vissza a betétek, aztán ha jól csináltad nem szivárog egy darabig. De van az a fajta mértékű üléksérülés, amikor nem érdemes már kínlódni vele, akkor kell új csaptelepet venni.
A drágább általában mindenből jobb, de ha 20 évente egyszer adja az ember a fejét ilyesmire, megteszi az olcsó is.
Na, belenéztem lampaval, a hideg oldalon tenyleg van serules benne, a meleg oldalon nincs. Akkor a meleg miert folyt mégis?
Még egy dolog, a focsap percek ota el van zarva, a meleg oldalon a viz megis csordogal, most nincs benne a betet egyik oldalon sem. A hideg azonnal elállt. 5 perce zartam el a focsapot, egyre gyerul a meleg oldali csordogalas, de meg most is csurran neha egy adag. A hideg, az jo. Egyikben sincs most benne a betet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!