Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Megszereltem a csapot. Miért...

Megszereltem a csapot. Miért folyik mégis továbbra is elzárt állapotban ceruzavékonyan?

Figyelt kérdés

Decemberben gumis betet volt a hideg es meleg oldalon is, mikor a hideg viz elkezdett csepegni, majd kesobb már cérnavékonyan folyt folyamatosan.

Januárban kicsereltem keramiabetetre mindkettot, hogy egyforma legyen, uj ricnik is kerultek ra. Másnapig jó volt. Akkor elkezdett a meleg víz oldalon cérnavékonyan folyni. Ma megint kicsereltem gumis, új betere mindkettot, uj ricnik es 1800 forintos, draga csapnyitokak is kerultek ra. A hideg viz oldalon az utobbi napokban korbe-korbe forgott mar a regi, 300 forintos csapnyitoka, de meg meg lehetett nyitni. Ma reggeltol nem lehetett megnyitni a hideg vizet.

1 eve is csereltem a kádtolto csapomban betetet, akkor jo lett, 1 evig jo volt. Most miert nem sikerul? (Nőből vagyok, nem szoktam szerelni, ez a legkomolyabb dolog, amit eddig életemben megszereltem.)

2024. febr. 2. 17:38
1 2 3 4 5 6
 11/54 A kérdező kommentje:

Aha, maga csaptelep test. Ez egy 40-50 eves csap amúgy.

Tömörtelenség…

Egyszer a hideg ereszt, egyszer a meleg…

2024. febr. 2. 18:38
 12/54 anonim ***** válasza:

40-50 év azért nem rossz élettartam, de mondhatjuk, hogy leszolgálta az idejét. Lehet próbálkozni a szelepülék "kisimításával", kapható szelepfészek maró szerszám, vagy vesz az ember egy komplett új csaptelepet.

[link]

[link]

2024. febr. 2. 18:46
 13/54 A kérdező kommentje:

Egyedul is ki tudom cserelni acsaptelepet, nem kell kocolni, tomiteni, zsirozni, meg ilyeneket? Csak lecsavarom es felcsavarom??

50 eves csovek es furdoszoba. Kb. 40-50 eve lehett felujitva. Konnyen eltorik a cso falban, ha feszegetem, mert öreg? Ha eltorik a cso szereles kozben, akkor sincs nagy baj, mivel el van zarva a focsap, nem??

Az egyik videon szilikonnal is korbekenik…

[link]

2024. febr. 2. 18:46
 14/54 A kérdező kommentje:

Szelepfészek maró, igen.

Van erről video valahol, hogyan kell ezt használni, vagy leírás? Én nem nagyon találok.

Tekerni kell azt a tekerot rajta. De meddig?

2024. febr. 2. 18:49
 15/54 A kérdező kommentje:
Jó ezek kozul a 2400 forintos is? Vagy a dragabb jobb?
2024. febr. 2. 18:51
 16/54 A kérdező kommentje:
Aha, a 4500-sat vették meg legtöbben…
2024. febr. 2. 18:54
 17/54 A kérdező kommentje:
Köszi a linkeket.
2024. febr. 2. 19:00
 18/54 anonim ***** válasza:
100%

Azt mondanám, hogy érdemesebb szakemberre bízni az ügyet, mert ha ilyen régi minden, bármi megtörténhet. Nyilván költségesebb, de aki nem csinált még ilyet annak ki fog hullani a haja szereléskor, amikor egyik problémából következik a másik, abból meg a harmadik.

A szelepfészek marót nem ördöngősség használni, elzárod a főcsapot mint a betétcserénél, kiveszed a betétet, a helyére a csaptelepbe beletekered a marót, aztán a szárát érzéssel rányomva az ülék felületére megforgatod párszor. A marófej szépen simára csiszolja, kitekered a szerszámot és itt van egy trükkös művelet: a sorját ki kellene csapatni a csaptelepből, úgyhogy finoman rá kell nyitni a vizet még mielőtt a betétet visszateszed. Ha a vízlöket eltávolította a sorját, mehetnek vissza a betétek, aztán ha jól csináltad nem szivárog egy darabig. De van az a fajta mértékű üléksérülés, amikor nem érdemes már kínlódni vele, akkor kell új csaptelepet venni.

A drágább általában mindenből jobb, de ha 20 évente egyszer adja az ember a fejét ilyesmire, megteszi az olcsó is.

2024. febr. 2. 19:04
 19/54 anonim ***** válasza:
100%
A csaptelep kicserélése elvileg nem bonyolult, valóban csak kicsavarja az ember a hollanderket, az újat meg a helyére teszi. A hollanderek tömítőgyűrűit kell még cserélni. Fontos, hogy az új csaptelep kötéstávolsága azonos legyen a régivel, vagyis a "lyukai" ugyanolyan távol legyenek egymástól. Ha más a távolság a videón is látható excenterekkel ki lehet játszani, de ehhez már nem árt némi rutin.
2024. febr. 2. 19:13
 20/54 A kérdező kommentje:

Na, belenéztem lampaval, a hideg oldalon tenyleg van serules benne, a meleg oldalon nincs. Akkor a meleg miert folyt mégis?

Még egy dolog, a focsap percek ota el van zarva, a meleg oldalon a viz megis csordogal, most nincs benne a betet egyik oldalon sem. A hideg azonnal elállt. 5 perce zartam el a focsapot, egyre gyerul a meleg oldali csordogalas, de meg most is csurran neha egy adag. A hideg, az jo. Egyikben sincs most benne a betet.

2024. febr. 2. 19:15
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!