Megérné alvás céljából egy ilyen "csendszobát" kialakítani, külső zajok enyhítésére? Van itt olyan, aki csinált már ilyet?
https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=VKLiAmySLag
Sajnos forgalmas útra néz a hálóm, és a szomszéd is néha hangos szokott lenni. Amúgy nem szeretnék költözni, mert jó a lakás, és a költözés sem garantálja, hogy az új lakás csendes lesz.
Arra gondoltam barkácsolnék egy ilyen kis hangszigetelt helységet.
Szerintetek mennyire hatékony egy ilyen? Kiszűri a zajokat?
Az én szomszédom is hangos szokott lenni.
Éjjelente azt kiabálja a nőjének,hogy
"Ki a te apucid?"
És már rohadtul zavar engem, én is hangszigetelném a hálószobámat.
Igazából az egész szobát lehet hangszigetelni.
Nem is olyan bonyolult.
Pár százezer forintból már komoly javulás érhető el.
Feleslegesen zárnád magad ilyen dobozba mert nincs szükséged olyan csendre, mint egy koporsóban. Ahogy előttem már írták, ennyi pénzből simán tudod az egész szobádat hangszigetelni ami elég csöndessé teszi a kellemes pihenéshez.
A túl nagy csend sem jó mindig.
Inkabb a szobat szigeteld. Egy ilyen kabinban elfogy az oxigen ami szinten rontja az alvas minoseget.
Fel kell merni honnan jon a zaj es milyen zaj. Lepeshang vagy leghang. Majd csendlapokkal elotetfalazni, padlo ala vagy mennyezetre burkolni. Utana johet a gipszkarton, stb. Maga a hangszigeteles tenyleg meguszhato 1 retegben 3-500 ezerbol, de az utomunkaval es elokeszitessel egyutt szinte biztos hogy 7 szamjegyu lesz.
Nem biztos hogy csak a padlot kell szigetelni. A falak is felviszik a hangot, ha egy vasbetonelembol van a ket szint, mar pedig a legtobb zaroszint ilyen. A gepeszet is viszi a hangot.
Szakember tudja felmerni a helyzetet, latatlanban kar tapogatozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!