Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Miért alszik el mindig az...

Miért alszik el mindig az őrláng a FÉG kazánban?

Figyelt kérdés
Régi FÉG kazán elalszik. Ha begyújtom, megy szépen, a piezzot sem kell tartani, de az első alkalommal amikor elérte a termosztát a hőfokot és a kazán visszakapcsolna őrlángra, az őrláng is elalszik. Utána meg keringeti szépen a vizet. Láng híján hidegen. Mitől lehet és mi lehet a megoldás?

2019. nov. 25. 17:06
 1/7 anonim ***** válasza:
65%
Itt csak a szerelő a megoldás .
2019. nov. 25. 17:09
 2/7 anonim ***** válasza:
87%
Hőelem gond ,ezt szerelő cseréli , nézze meg a membránt es hogy kell e savazni a hőcserélőt . Egyben jobb megnézni , nem drága cuccok . Akkor is elalszik ha a kéménynél nem tud levegőzni ...
2019. nov. 25. 17:30
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is C-24 es kazánom volt, amikor ugyanezt a hibát produkálta akkor ki kellett takarítani azt a kis alumínium csövet ami a fúfókától az őrlánghoz vezeti a gázt. Volt benne bőven szöszmösz és beleégett por. Igazából egy csavar tartja a csövecskét. Ha műszaki beállítottságú ember vagy, akkor nem nagy kihívás.
2019. nov. 25. 18:59
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Tisztítani kell.
2019. nov. 25. 19:36
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! A két tippem nekem is a hőelem és a fúvóka tisztítás volt. Nagyjából mindkettőt tudom merre van, menni fog. Szakembert megmodom őszintén nem igazán szeretek hívni. Nem csak azért mert akik voltak az országban, azok ma már Nyugat-Európában takarítanak szállodát 8x annyi fizuért, és az itthon maradtakra is 3 hetet kell várni hogy kijöjjenek aztán az elvégzett munka meg olyan amilyen, hanem mert magam is szeretem megismerni a kétkezi szakmákat, noha saját szakmám szerint szoftverfejlesztő vagyok. :)
2019. dec. 3. 14:17
 6/7 Kolimi válasza:

Szia!

Sikerült megoldani?

Pontosan ugyanez nekem is a problémám :(

Köszi:

Imi

2020. jan. 30. 19:50
 7/7 anonim ***** válasza:
43%
Van papirod gazkeszülék javitásról esetleg több tucat féget javitottal rutinból ? Mert ez nem sima gáztűzhely szelep pb-re csere ami potom dolog .
2020. febr. 1. 18:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!