Miért alszik el mindig az őrláng a FÉG kazánban?
Figyelt kérdés
Régi FÉG kazán elalszik. Ha begyújtom, megy szépen, a piezzot sem kell tartani, de az első alkalommal amikor elérte a termosztát a hőfokot és a kazán visszakapcsolna őrlángra, az őrláng is elalszik. Utána meg keringeti szépen a vizet. Láng híján hidegen. Mitől lehet és mi lehet a megoldás?2019. nov. 25. 17:06
2/7 anonim válasza:
Hőelem gond ,ezt szerelő cseréli , nézze meg a membránt es hogy kell e savazni a hőcserélőt . Egyben jobb megnézni , nem drága cuccok . Akkor is elalszik ha a kéménynél nem tud levegőzni ...
3/7 anonim válasza:
Nekem is C-24 es kazánom volt, amikor ugyanezt a hibát produkálta akkor ki kellett takarítani azt a kis alumínium csövet ami a fúfókától az őrlánghoz vezeti a gázt. Volt benne bőven szöszmösz és beleégett por. Igazából egy csavar tartja a csövecskét. Ha műszaki beállítottságú ember vagy, akkor nem nagy kihívás.
5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! A két tippem nekem is a hőelem és a fúvóka tisztítás volt. Nagyjából mindkettőt tudom merre van, menni fog. Szakembert megmodom őszintén nem igazán szeretek hívni. Nem csak azért mert akik voltak az országban, azok ma már Nyugat-Európában takarítanak szállodát 8x annyi fizuért, és az itthon maradtakra is 3 hetet kell várni hogy kijöjjenek aztán az elvégzett munka meg olyan amilyen, hanem mert magam is szeretem megismerni a kétkezi szakmákat, noha saját szakmám szerint szoftverfejlesztő vagyok. :)
2019. dec. 3. 14:17
6/7 Kolimi válasza:
Szia!
Sikerült megoldani?
Pontosan ugyanez nekem is a problémám :(
Köszi:
Imi
7/7 anonim válasza:
Van papirod gazkeszülék javitásról esetleg több tucat féget javitottal rutinból ? Mert ez nem sima gáztűzhely szelep pb-re csere ami potom dolog .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!