Műanyag redőnyöm van, ha fúj a szél, akkor nem lehet odabent aludni, mert zörög, mit tegyek?
Régebben fa redőny volt, és más tájolású volt a ház is, az nem zörgött erős szélben sem. Mióta elköltöztem és felszereltek egy műanyag redőnyt, azóta nem tok aludni normálissan, ha szeles az idő este. Hogy lehetne megbuherálni a redőnyt, hogy ne zörgesse a szél?
Másik: az ablakpárkány horganyzott lemez, azt meg ha veri az eső, k.vára behallatszik, nem tok aludni megintcsak, azzal mi a teendő?
Hát, nem tudom...
Ha én álmos vagyok, akkor akár ágyút is sütögethetnek a fülem mellett, akkor is tudok aludni...
Javaslom, hogy szeles időben húzd fel a redőnyt és akkor nem tudja rázni a szél...
Az is lehet megoldás, ha füldugót használsz alváshoz (azzal teljesen kizársz minden zajt)...
Nálunk mindenhol műanyag redőny van. Sok ablakunk van, mind a 4 irányba. Ilyen problémánk sosem volt. Egy-egy erősebb viharban zörgeti, persze, de nem ez a jellemző.
Nem tudok tanácsot adni, max. annyit, hogy hívj egy szakember és nézesd meg vele. Lehet, hogy elbarmolták a dolgot.
érdekes módon akkor is rázza a szél ha teljesen le van engedve, és akkor is ha teljesen fel van húzva...
estére nem szeretem felhúzni, mert akkor meg besüt az utcai lámpa, vagy a hold, vagy ha már süt a nap akkor az... mert ugyebár nem csak este alszik az ember hanem néha nappal is.
nálam is csak az északi szél zörgeti, mivel elfúj a fal mellett párhuzamosan, és az apró nyomásingadozás hintáztatja az ágat, akarom mondani a redőnyt...
az ablakpárkányra méretre vágott tetőcserepeket is lehet tenni, vagy kiönteni az egészet gipsszel.
Hát, nálunk még soha nem zörgött a redőny, de értettem a problémádat és kíváncsi lettem és megnéztem, nálunk mi a helyzet.
Mert ugye ha a sínben amiben mozog a redőny, ha az túl tág, akkor tud zörögni, ha meg éppen passzent, akkor megszorul benne és nem tudnád leengedni.
Nálunk (aluredőny és szúnyogháló egyben) egy kis szőrös csík fut végig a sín belső oldalán. Egy-két milliméter vastagságú szőrös valami van felragasztva, tapintásra olyan mint a bársony, vagy az egérke szőre. Szerintem ez miatt nem lötyög a sínben a redőny...
Ahol anno laktunk ez volt a gond :S
Új helyre költöztünk és régi már mállani kezdő fa redőny volt 30 réteg festékkel,de a legnagyobb szélnél se volt gond..viszont cseréltetni kellett mert nagyon nem volt jó állapotba és hát fát venni ami jó drága szóval műanyag lett mondtam a redőnyösnek,hogy úgy csinálja meg nekem ne zörögjön itt szélbe és ahogy páran írták a keretbe ilyen szőrös cucc között fut a redőny és nem zörög.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!