Milyen módon, mivel lehetne a fotón látható füstcsövet a mennyezethez rögzíteni, hogy ne legyen középen belóggása?
"az esztétika erősen másodlagos"
Lehet jól látod, de lehet, hogy nem. A kéményen egyébként fel lett víve a becsatlakozási pont amíg csak lehet.
Ugyanis figyelemmel kellett vennem, hogy van a falakba vezeték is, nem is kevés.
Egyébként a képen látható becsatlakozás még messze van a kéménytől. Az csupán egy fal, a becsatlakozás a másik helyiségbe a falon odaát van. ott még megy egy darabon a füstcső :D
Ez a majdnem vízszintesen menő füstcső négy méter hosszú. Szerintem lead annyi meleget mint maga a kályha. Ráadásul még így is forró a becsatlakozásnál, még ha nincs is dorgálva a kályha. Szóval az esztétikusság eléggé gazdaságtalan lenne. Igen ez a maratoni füstcső eléggé szabályellenesnek is mondható, de az aggodalmaimmal ellentétben hatalmas mákom volt ami a huzatot illeti. Illetve az is szerencse, hogy a kályhába se akna, se terelő, így a csupán a vízjáratokat érinti a láng és kapásból megy is felfele.
A huzat úgy alakul ki, hogy el kell zárnom majdnem teljesen a pillangószelepet a füstcsőben, mert még a hasáb fát is kivinné!
A szakemberek, hogy mit hagynak jóvá, mit sem azt pedig hagyjuk!
Öreg róka vagyok már ahhoz, hogy egy szakembernek mondott valaki is beleszólhasson az én dolgomba.
Semmi köze hozzá senkinek egyébként.
Mielőtt elkészítettem a csövezést. Gyerekkoromban működő vegyesbolt kályhája jutott eszembe. Kb. hat méteres fehér füstcső ment keresztbe a bolton.
A boltos reggel azzal kezdte, hogy egy köteg napilappal bemelegítette a kéményt, mert különben nem lehetett látni a boltba a füsttől.
Ez egy vegyesbolt volt, ahol még a "szakembör" is vásárolt.
Hogy ezt a csővezetést szakember nem hagyta jóvá, abban egészen biztos vagyok!"
Mesélj még milyen szakembernek kell jóváhagynia egy kályha csövezését?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!