Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Hogyan csinálják reteszhornyot...

Hogyan csinálják reteszhornyot vésőgép nélkül?

Figyelt kérdés
Vizsgán az egyik alkatrészbe kell egy reteszhornyot csinálnom, de hogyan? Az oktató azt mondta, hog meg kell oldani kézi reszelővel, de az nem tudom hogyan fog sikerülni.

2023. márc. 16. 17:34
 1/9 anonim ***** válasza:

Itt nézelődjél ötlet után:

[link]

2023. márc. 16. 17:56
 2/9 anonim ***** válasza:

Hát ha meg kell oldani, akkor meg kell oldani... Én is csináltam már reteszhornyot kézzel ékszíjtárcsára, ráadásul 30mm hosszon. Meglepően pontos lett, és tökéletesen működik.

Ez egy 16-os átmérőjű furatba történt, ami külön nehezítő tényező mert ebbe nincs az a laposreszelő ami bemén (tűreszelőn kívül, de az meg alkalmatlan lenne a feladatra).

De nálad sokkal könnyebb lesz, mert valószínűleg 10mm-nél nem kérnek hosszabbat, az is egy nagyobb furatba. Szóval kb. 15perc alatt megvan laposreszelővel, ugyebar a rövidebbik oldalán lévő egyenesfogazás használandó. Sőt azt is megteheted hogy először belefursz, oszt akkor kevesebbett kell reszelni...

A korszerű módszer amúgy az üregelőtüske, több lépésben, bejlaglemezeléssel akár kézi hajtású présgépen is elvégezhető a horonykészítés.

2023. márc. 16. 23:05
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom reszelni tanultatok. Ez a megoldás. Amúgy sincs mindenhol vésőgép.
2023. márc. 17. 04:50
 4/9 A kérdező kommentje:
Nekem is ékszíjtárcsába kell.
2023. márc. 17. 10:09
 5/9 anonim ***** válasza:
mibe kell?
2023. márc. 17. 15:11
 6/9 A kérdező kommentje:
Ez lesz a vizsgadarabom egy része. A vizsga napján csinálnom kell egy ékszíjtárcsát, amit majd egy tengelyre kell ráillesztenem.
2023. márc. 17. 17:11
 7/9 anonim ***** válasza:
Értem. Akkor most már a #2 alapján látod a főbb lépéseket? A horony ellenőrzésére is tudok javaslatot ha érdekel.
2023. márc. 17. 22:18
 8/9 A kérdező kommentje:
Igen, szerintem meg tudom oldani. Az ellenőrzés érdekelne.
2023. márc. 17. 22:37
 9/9 anonim ***** válasza:
"Kotyog? Hát, kotyog. Jóvana, úgyse használja senki!"
2023. ápr. 1. 19:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!