Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Attól még jó lehet az az...

Attól még jó lehet az az ajtózár, aminek nem megfelelő helyen van a kulcsos zár nyelve, ha nem zárjuk az ajtót?

Figyelt kérdés
Ezt adta a régit megmutatva a boltos.

2023. márc. 8. 08:56
 1/9 anonim ***** válasza:

Nem világos a kérdés.

Miért ne lenne megfelelő helyen egy kulcsos zár nyelve? ha nem zárjátok az ajtót annak mi kapcsolata van azzal, hogy jó-e egy zár vagy sem? Miért nem zárjátok és miért kérdés, hogy jó-e a zár?

Ki kell próbálni! Ha be tudod zárni nyitott ajtóval magát a zárat és látod, hogy a kulcs elfordítása elmozdítja a zárnyelvet ki-be, akkor jó a zár.

2023. márc. 8. 09:14
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Feltételezem, azt akarná a kérdezö mondani, hogy a zár kivágása meg az jú zár nem egyezik, a "becsukós" nyelv helye ki van vágva, a "bezárós" viszont rossz helyen van, az ajtót csak kilincsre lehet csukni, kulccsal bezárni nem.

Ilyen zárat nem érdemes beszerelni, semmi értelme. Vidd vissza és kérj olyat, mint a régi volt.

2023. márc. 8. 09:22
 3/9 A kérdező kommentje:
Csak azt szerettem volna megtudni, hogy ettől az eltéréstől a kilinccsel záródás még lehet-e tökéletes. Nem lesz kulccsal bezárva soha. Úgy is tűnt, hogy jó(be van szerelve 2 hónapja), most elkezdett nyikorogni, ami nem tudom, miből adódik.
2023. márc. 8. 09:49
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Mi nyikorog?

A kilincs amikor nyitod a kilinccsel a zárnyelvet vagy maga az ajtó a nyitáskor?

2023. márc. 8. 10:00
 5/9 A kérdező kommentje:
Annyira nem szempont a kulccsal záródás, hogy észre se vettük az eltérést, amikor a testvérem sietve beszerelte.
2023. márc. 8. 10:01
 6/9 A kérdező kommentje:
A kilincs környékén érzékelem.
2023. márc. 8. 10:02
 7/9 A kérdező kommentje:
Együtt van a kilincs a cimkével, talán leszerelem, valamit olajozok. :(
2023. márc. 8. 10:07
 8/9 anonim ***** válasza:
Inkább zsírozni kellene, mint olajozni.
2023. márc. 8. 14:25
 9/9 A kérdező kommentje:

Megolajoztam a kilincset mozgató tengelynél, azóta semmi gond. Tudom, hogy a zsír a jobb, de csak varrógépolajom van. A több évtizedes gondozatlanság. Nem mintha ezt gondozásnak nevezném, de a nyikorgást megszüntettem.

Köszönöm a segítséget.

2023. márc. 8. 15:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!