Ha a zárbetét mozog az egyik irányban azt hogy tudom megcsinálni? az ki tud esni?
Tehát ahova bedugom a kulcsot az a rész képes beljebb lökődni. Nem fele-fele arányban lóg ki a zárból, hanem az egyik oldalt teljesen "kilóg" a másik oldalt meg alig látni a zárbetétet, "be van nyomódva".
Így az egyik oldalt könnyű kinyitni a zárat a másik oldalról viszont "eltűnik" a kulcs benne, így félek használni
Viszont arról az oldalról ahol "kilóg" nem tudom visszanyomni
1-2 éve volt zárcsere, tehát maga a zár újszerű szerintem az ajtó lyukával van gond
A zárbetétet nem tudod elnyomni semelyik irába sem, mert rögzítve van egy csavarral. A csavar kivétele után a nyitó kallantyú sem engedni kicsúszni, csak egy bizonyos kulcspozícióban.
Valószínűleg az ajtó egyik fele vastagabb ezért "eltolt" zárbetét kellene bele, de a zárcserénél ezt nem vették figyelembe és simát raktak bele.
Hogyan tudnám fixre rögzíteni a zárat, hogy legalább ne mozogjon? eléggé ki van vésve körülötte már a lyuk az ajtóból
A zárnyelve ahol kijön záráskor, ott a zárnyelv alatt van egy csavar, azt kell meghúzni. Ha lyuk van ott, akkor hiányzik a csavar.
Van meg egy csavar lejebb, és egy egészen fenn, ezek a zártestet rögzítik az ajtóba.
Jelen esetben valószínűleg az van, amit fentebb már említettek. Az ajtó élében (ahol alul-felül, 2 csavarral van a zár rögzítve az ajtóba, a két csavar közti harmadok csavarral nincs rögzítve a nyelv, tehát bizonyos szögben (talán 30-45 fokban?) jobbra vagy balra kissé elfordítod a kulcsot, attól függően az ajtó melyik oldaláról teszed be a kulcsot (fentebb már említették) - a betét kihúzható, betolható. Ha rögzítve van a 3. csavarral a betét, akkor nem mozdulhat el, hiszen csavarral van rögzítve. A kulcsot beszúrva a betétbe - működik a zár és a betét nem mozoghat.
Miért vésted ki az ajtó fáját a zárbetét körül? Ezzel semmit sem értél el!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!