Beltéri ajtó ajtózár cseréje szoba leválasztáshoz?
Helo!
Adott egy beltéri ajtó, amiben egy, a linken megadott zár méreteivel megegyező ajtózár van felszerelve (45-90-8).
Ezt az ajtózárat szeretném lecserélni lehetőleg egy olyan fajtára (már ha létezik), ahol kültérnél használt kulccsal lehet nyitni/zárni ( valami ilyesmire, nyilván a zárat és a cilindert külön megvéve [link] ).
Tudom, nem a legszebb megoldás a kulcslyuk körül a már meglévő nagy kivágás miatt, de nem szeretném kiszedni a mostani ajtót, ha egy mód van rá, viszont jelenleg az összes beltéri ajtóhoz ugyan az a kulcs van, én pedig szeretnék ehhez az egy adott szobához egy másik kulccsal nyitható zárat.
Ez zavaros.
Ha a bejárati ajtó kulcsa nyitja a szobád ajtaját is, akkor a többiek bejárati ajtó kulcsa is nyitni fogja a te ajtódat.
Fuss neki mégegyszer.
1# az a baj, hogy ennél nem cserélhető külön a zár, mert egybe van építve ahogy én láttam, minthogy beltéri ajtó. (első link) vagy azt mondod, ezt szét lehet szedni és cserélni benne a zárrendszert? Az volna a legjobb. Ha újat veszek, kérdés milyen kulcs való hozzá, lehet veszek egyet és pont ugyan olyan kulcs kell bele, mint ami most van, nem tudom ezek mennyire változatosak.
2# Én egy külön kulcsot akarok, nem azt, ami a bejárati ajtót nyitja. Most van 3 kulcsom, ha zárat cserélek akkor lenne 4 kulcs a kulcscsomón, tehát az adott szobához egy külön plusz kulcs. A bejárati ajtóknál lévő zár csak egy példa volt.
3# igen olyanra gondolok, csak nekem ez nagyon egybe építettnek tűnik, nem tudom, lehet-e ennél külön a zár részét cserélni, illetve ha újat veszek, akkor azonos lesz a kulcs hozzá vagy sem.
Voltak/vannak olyan zárak, amik széjjelcsavarozhatók. Ezek szerint a tied ne ilyen.
Próbálj megkérni egy zár szaküzletet, hogy állítsák át neked a lemezeket belül és adjanak (készítsenek) hozzá kulcsot. Budapesten ajánlom az ELZET zár szaküzletet. Blaha Lujza térről DK-i irányba nyíló Népszínház utca legelejéről induló bármelyik villamossal eléred, ha - úgy tudom - a 2. megállónál szállsz le. Épp az üzlet előtt a megállója. Vagy menj a csepeli ELZET gyárba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!